Spoznavanje blagovnih znamk na Češkem

 

1. dan
Slovenija – Češky Krumlov – Češke Budejovice – Hluboka – Praga
Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega kraja. Vožnja v smeri Avstrije proti Češki, kjer bomo mejo prestopili v kraju Dolni Dvorište in nadaljevali v Češky Krumlov, ki zaradi ohranjenega srednjeveškega jedra, ki ga ovija najdaljša Češka reka Vltava, spada pod zaščito UNESC-a. Po ogledu mesta in grajskih vrtov, ki se nahajajo na sedmih hektarjih, bomo nadaljevali do Čeških Budejovic, kjer sledi ogled Pivovarne Budvar. Slišali bomo vse o priznani blagovni znamki in o vplivu pivovarske dejavnosti na Češkem na ekonomijo države. Po ogledu pivovarne sledi kosilo v pivnici, kjer bomo ponovno spoznali blagovno znamko te verige pivnic na Češkem. Sledi vožnja do Hluboke nad Vltavo, do pravljičnega gradu Hluboka, ki se nahaja na visoki ploščadi nad Vltavo. Spominja na angleški windsorski grad, z razkošno opremljenimi sobanami, s številnimi eksponati iz stekla, porcelana ter orožjem in tapiserijami. Sprehodili se bomo tudi po okolici gradu, ki je lepo urejena, naredili nekaj fotografij, nato pa nadaljevali do Prage, kjer se bomo namestili v hotelu. Nočitev.
2. dan
Praga (Hradčani, staro središče s Karlovim mostom, križarjenje po Vltavi)
Po zajtrku si bomo ogledali Prago. Odpravili se bomo na Praški grad, na hrib ob levem bregu Vltave. Del mesta okoli gradu se imenuje Hradčani. Sam grad ni ravno tipičen grad, saj so različni deli zgrajeni v različnih arhitekturnih stilih, vendar je prav zaradi tega še posebej zanimiv. Ob njem je katedrala Sv. Vida, v kateri je nekaj bogato okrašenih grobnic. Tu je še zvonik na katerega se lahko povzpnemo in od koder je čudovit razgled na mesto in praško Staro mesto. Zanimiva je še Zlata ulička – vrsta majhnih, barvitih trgovin, ki so bile preteklosti bivališča grajskih stražarjev in stolp Daliborka. Ne smemo pa zamuditi menjava straže, ki je vsako jutro prav tako zanimiv dogodek. Iz Hradčanov se bomo preko Karlovega mostu spustili do Staromestnega trga, ki je najpomembnejši trg v Pragi in ga obdajajo slikovite zgodovinske zgradbe. Postali bomo ob stari mestni hiši, kjer se nahaja znamenita astronomska ura, ki je najbolj priljubljena praška znamenitost, po želji se odpravili do Judovske četrti, kjer se nahajajo staro judovsko pokopališče, sinagoga in nekdanja mrtvašnica stražarjev. Dan pa bomo zaključili s križarjenjem po Vltavi, na katerem nam bo na voljo samopostrežna večerja. Nočitev.
3. dan
Praga – Telč – Slovenija
Po zajtrku sledi vožnja do Botaničnega vrta pri dvorcu Troja, s slikovitim rastlinjakom »Fata Morgana«, ki predstavlja tropsko toplogredno sodobno konstrukcijo, ki nima konkurence v Evropi. Tu bomo spoznali vegetacijo v tropskem in subtropskem podnebnem območju ter rastlinstvo, kot so Avstralski grm, flora iz Madagaskarja, kserofilna vegetacija iz Južne Mehike in nekaterih območij Afrike. Občutili bomo vlažen zrak v deževnem gozdu, v ohlajenem delu pa kruto visokogorsko podnebje in videli primerke flore iz južnoameriških Andov in alpskih regij Azije, pa tudi iz gorovja Venezuele. Po ogledu rastlinjaka sledi slovo od Prage in vožnja proti domu. Na poti domov se bomo ustavili še v Telču, v srednjeveškem mestecu pod zaščito UNESC-a. Mesto se ponaša z mestnim trgom, ki ga obdajajo renesančne in baročne stavbe z arkadami. Po ogledu mesta si bomo privoščili še zadnje tipično češko kosilo in že bomo na poti proti domu, kamor bomo prispeli okoli polnoči.

 

 • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
 • zunanje oglede po programu,
 • 2 x nastanitev z zajtrkom v hotelu 3*,
 • pozno kosilo prvi dan, večerja na ladji drugi dan, kosilo tretji dan,
 • križarjenje po Vltavi,
 • vstopnina na Hradčanih (Katedrala, Old Royal Palace, Bazilika, Zlata ulička, stolp Daliborka),
 • vstopnina v Botanični vrt – rastlinjak »Fata Morgana«,
 • nezgodno zavarovanje,
 • slovensko vodenje ter organizacijo izleta.
 • zavarovanje odpovedi potovanja (bolezen): 7,60 EUR,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS (min.št. oseb 9 in kritje 25.000 EUR): 4,60 EUR