Doživetje treh prestolnic Praga – Bratislava – Dunaj z obiskom največje diskoteke v Evropi

 

1. dan
Slovenija – grad Rožmberk – Češky Krumlov – Češke Budejovice
Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega kraja. Vožnja v smeri Avstrije, s krajšimi vmesnimi postanki na poti. Prestop meje v kraju Dolni Dvorište in daljši postanek za sprehod po mestnem jedru nad katerim kraljuje grad Rožmberk. Po postanku bomo nadaljevali v Češky Krumlov, ki zaradi ohranjenega srednjeveškega jedra spada pod zaščito UNESCa. Ogledali si bomo mestne znamenitosti, nato nadaljevali do Čeških Budejovic, kje si bomo pogledali osrednji trg Otokarja II, ki ga krasi Samsonov vodnjak in ga obdajajo veličastne meščanske hiše z renesančnimi pročelji. Videli bomo tudi Črna vež – Črni stolp, na katerega se je mogoče povzpeti, na vrh kupole, ki kraljuje na 72 m višine. Proti večeru pa obisk pivovarne Budvar, kjer bomo spoznali proizvodnjo piva, večer pa zaključili na večerji v njihovi pivnici. Sledi namestitev in večerno druženje krajevnem lokalu, kjer bodo vrteli glasbo samo za nas. Nočitev.
2. dan
Češke Budejovice – Hluboka – Praga
Po zajtrku ogled gradu Hluboka, ki stoji na skalni ploščadi nad Vltavo in se ponaša s svojimi 141 razkošnimi sobanami, ki so polne dragocenih muzejskih zbirk stekla, porcelana, orožja in tapiserij ter s čudovitim parkom, ki priča o navadah in razvadah nekdanjega plemstva. Po ogledu nas čaka vožnja v Prago, do Staromestnega trga, kjer bomo kljub množici ljudi uživali na najpomembnejšem trgu v Pragi, ki ga obdajajo slikovite zgodovinske zgradbe. Postali bomo ob stari mestni hiši, kjer se nahaja znamenita astronomska ura, ki je najbolj priljubljena praška znamenitost, nato pa se sprehodili po Karlovem mostu, kjer vsakodnevni vrvež popestrijo poulični glasbeniki, slikarji in prodajalci spominkov. Občudovali bomo praški grad v ozadju in napravili skupinsko fotografijo. Če bo dovolj časa se bomo napotili še v staro judovsko četrt, kjer se nahajajo staro judovsko pokopališče, sinagoga in nekdanja mrtvašnica. Po ogledu sledi namestitev, hitra osvežitev, nato pa nas čaka večerja v znani restavraciji »U fleku« ali pri »Švejku«, zaključek dneva pa v eni izmed največjih evropskih diskotek oz. glasbenem lokalu »Karlovy Lazy«. Ob dogovorjeni uri povratek v hotel in nočitev.
3. dan
Praga
Dopoldan bomo nadaljevali z ogledi Prage, in sicer se bomo odpravili na Praški grad, ki je v bistvu velik kompleks na hribu ob Vltavi. Del mesta okoli gradu se imenuje Hradčani. Sam grad pa ni ravno tipičen grad, saj so različni deli zgrajeni v različnih arhitekturnih stilih, vendar je prav zaradi tega še posebej zanimiv. Ob njem je katedrala Sv. Vida, v kateri je nekaj bogato okrašenih grobnic. Lahko se povzpnemo na zvonik, od koder je čudovit razgled na mesto in praško Staro mesto. Tu je še Zlata ulička – vrsta majhnih, barvitih trgovin, ki so bile preteklosti bivališča grajskih stražarjev. Menjava straže vsako jutro je prav tako zanimiv dogodek, ki ga ne bomo zamudili. Nekaj prostega časa še za samostojno raziskovanje mesta, nato pa ob dogovorjeni uri povratek v hotel na krajši počitek, po katerem se lahko odpravimo na večerjo na ladji, s katero se lahko popeljemo po Vltavi in občudujemo Prago iz ladje ali pa se odločimo za večerjo kar v hotelu. Ob dogovorjeni uri obisk diskoteke, katero drugo ali pa se podamo kar v Karlovy Lazy, ki jo bomo poznali že prejšnji večer. Nočitev.
4. dan
Praga – Bratislava
Po poznem zajtrku sledi slovo od Prage in vožnja proti Slovaški, do Bratislave, kjer sledi orientacijski ogled starega dela mesta. Pot nas bo vodila mimo ostankov srednjeveškega obzidja, glavnih mestnih vrat, Michalovega stolpa z muzejem orožja. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, v kateri je velik skladatelj nekaj časa prebival in prirejal koncerte za Bratislavsko visoko družbo in si po želji ogledali veličastno Martinovo katedralo, v kateri so v času turške zasedbe kronali ogrske kralje. Povzpeli se bomo še na grajski grič, kjer se nahaja Bratislavski grad, ki je bil prvič omenjen kot slovanska utrdba že leta 907. Dan pa bomo zaključili v tipičnem slovaškem pubu, kjer nam bodo postregli lokalno hrano. Sledi namestitev, krajši počitek, nato obisk znanega nočnega lokala (http://theclubbratislava.com) ali pa katere druge diskoteke. Ob dogovorjeni uri povratek v hotel in nočitev.
5. dan
Bratislava – Dunaj – Slovenija
Pozno dopoldan sledi vožnja proti še eni prestolnici, to je Dunaju, kjer se bomo zapeljali po Ringu ter iz avtobusa opazovali mogočne in pomembne zgradbe: Državna opera, Trg Marije Terezije, Hofburg, Univerza, Borza, Parlament z velikim kipom Atene, nato si bomo nekatere znamenitosti v središču mesta ogledali peš. Sprehodili se bomo po prestižni Koroški ulici proti stolnici sv. Štefana, ki si jo bomo ogledali tudi od znotraj, nadaljevali do Plečnikove mojstrovine – Zacherlove hiše vse do Kapucinskih grobnie, kjer so našli počitek Habsburžani in do Hofburga – Dvornega gradu, rezidence Habsburžanov. Ker na Dunaju še vedno diši iz starih kavarn, bomo nekaj prostega časa izkoristili za obisk katere izmed njih ali pa se bomo samo prepustili vzdušju, ki ga lahko ponudi le Dunaj. Po želji še skok v zabaviščni park Prater, nato pa ob dogovorjeni uri vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

 • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
 • zunanje oglede po programu,
 • 4x nastanitev sobah 3* na bazi nočitve z zajtrkom,
 • ogled pivovarne Budvar,
 • 1x večerjo v pivnici v Budejovicah,
 • 1x večerjo v pivnici »U Fleku« ali pri »Švejku« v Pragi,
 • 1x večerjo v restavraciji v Pragi in 1 x večerja v pubu v Bratislavi,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje ter organizacijo izleta.
 • Grad Hluboka: 160 CZK – cca 5,9 EUR,
 • Praški grad (Katedrala, Old Royal Palace, Bazilika, Zlata ulička, stolp Daliborka: 125 CZK, cca 4,6 EUR,
 • vožnja z ladjo po Vltavi in večerja (doplačilo razlike): 15 EUR,
 • vožnja z ladjo iz Bratislave do Dunaja: 25-30 EUR,
 • vstopnina in konzumacija za vstop v lokale (disko): cena naknadno.