Vikend izlet na obalo

1. dan
Slovenija – Lipica – Koper – Piran
Odhod ob dogovorjeni uri iz dogovorjenega kraja in vožnja na Primorsko. Naš prvi daljši postanek bo v Lipici, ki jo poznamo po vzreji konjev lipicancev. Tu se bomo sprehodili po kobilarni, spoznali zgodovino kobilarne in si ogledali najstarejši hlev Velbanco in izvedeli vse o lipicancih. Če bomo pri volji se bomo sprehodili še čez čudoviti zgodovinski drevored in si ogledali čredo plemenskih kobil z žrebeti na paši. Prosto za malico iz nahrbtnika, nato pa bomo nadaljevali proti morju. Odpravili se bomo v Koper, kjer se bomo z našim avtobusom zapeljali po luki in spoznali njen vsakodnevni utrip. Če bomo imeli srečo bomo videli tudi kakšno ladjo velikanko, ki na svoj krov sprejme tudi po tri tisoč in več ljudi. Od tu nas bo pot vodila v najlepše mestu na obali, v Piran, kjer si bomo na Tartinijevem trgu ogledali spomenik, postavljen slavnemu piranskemu rojaku, komponistu in violinistu G.Tartiniju. Oglede bomo nadaljevali še do Benečanke (beneške hiše), Občinske palače, Cerkve sv. Petra, cerkve sv. Frančiška s samostanom. Po ogledih nas čaka le še vožnja do naše namestitve. Večerja in nočitev.
2. dan
Sečoveljske soline – Portorož – Izola – Slovenija
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled Sečoveljskih solin. Premagati bomo morali dva kilometra od vhoda na Leri pa do centra za obiskovalce in nazaj. V centru za obiskovalce si bomo ogledali krajši film in delovanje vodnega sistema z interaktivno maketo solin. Tu je še razgledna ploščad, ki ponuja panoramski ogled na soline, v bližnji gostilni »Solni cvet« pa si bomo odpočili na pijači. Po ogledu bomo nadaljevali v Portorož, kjer se bomo sprehodili po glavni promenadi, posedeli na sladoledu in se nastavili sončnim žarkom. Nato bomo nadaljevali v Strunjan, kjer bo ta dan potekal »praznik artičok«. Popoldan sledi slovo in počasi se bomo vračali proti domu. Po želji so možni dodatni ogledi tudi na poti domov.
  • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
  • zunanje oglede po programu,
  • 1 x nočitev zajtrkom v sobah 3*,
  • večerja v restavraciji,
  • obisk Luke Koper,
  • osnovno nezgodno zavarovanje,
  • vodenje in organizacijo izleta.
  • ogled Kobilarne Lipica: odrasli 16 EUR, študentje 12 EUR, otroci od 6. Do 18 let 8 EUR, otroci do 5 let 1 EUR, družina do 3 otroci in 2 odrasla 44 EUR,
  • obisk Krajinskega parka Sečoveljske soline in ogled Solinarskega muzeja: odrasli 7 EUR, dijaki, študentje in upokojenci 5 EUR, otroci do 6 let gratis, družinska 16 EUR.