Toskanska pokrajina in Firence

 

1. dan
Slovenija – pokrajina Chianti – Arezzo
Odhod iz dogovorjenega kraja in vožnja v smeri Italije, prestop meje na Fernetičih in nadaljevanje vožnje s krajšimi postanki na poti mimo Benetk vse do Toskane. Med potjo bomo občudovali razigrano toskansko pokrajino, gričke, nasade in številne vinograde. Nekaj prostega časa, nato pa bomo nadaljevali preko hribovite pokrajine med Firencami in Sieno, v Chianti. Vozili se bomo med vinogradi in nasadi oljk, po znameniti vinorodni pokrajini Toskane, kjer pridelujejo odlična vina, med katerimi posebno slovi Chianti Classico, katerega znak je rdeči petelin. Občudovali bomo pokrajino, se na hitro ustavljali v srednjeveških mestecih in doživljali utrip Toskane, v mislih pa podoživljali veliko ljubezensko zgodbo iz telenovele. Zvečer bomo prispeli v Arezzo, kjer se bomo nastanili, odpravili na večerjo in krajši sprehod po mestu, kjer sta se med drugim rodila tudi znamenita Mecen in Petrarca. Tu se nahaja cerkev sv. Frančiška, Piazza Grande, rojstna hiša slavnega pesnika Francesca,… Nočitev.
2. dan
Arezzo – Siena – San Gimignano/okolica
Po zajtrku se bomo odpravili do Siene, mesteca, ki se skriva za ohranjenim in obnovljenim mestnim obzidjem in ki se ponaša z najlepšim srednjeveškim trgom v Evropi, s stolnico s slikovitim pročeljem in krstilnico. Po ogledu se bomo odpravili v San Gimignano, malo srednjeveško mestece na hribu v pokrajini Siena, ki je posebno zaradi stolpičev, ki so vidni že z nekaj kilometrov oddaljenosti. Zaradi številnih stolpičev, obzidja in lege, mu pravijo srednjeveški Manhattan. Mesto je znano tudi po belem vinu »Vernaccia di San Gimignano«, ki ga pridobivajo iz trte, ki raste v okolici. Mestece je pod Unesco zaščito, v 11. stoletju pa je bilo naseljeno z vitezi templjarji. Privoščili si bomo »gelato«, najboljši čokoladni sladoled na svetu in obiskali vse štiri trge v mestu. Sledijo namestitev, večerja in nočitev.
3. dan
San Gimignano – Firence – Slovenija
Po zajtrku nas čaka krajša vožnja do glavnega mesta Toskane, v Firence, ki ležijo ob reki Arno in veljajo za rojstno mesto italijanske renesanse. Tu so se rodili Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Donatello, Dante Alighieri, … Najprej se bom z avtobusom zapeljali na razgledno točko Piazzale Michelangelo, od koder se nam bodo odkrile lepote Firenc in reka Arno. Od tu bomo nadaljevali z ogledi po mestu. Sprehodili se bomo mimo Nacionalne biblioteke, samostana do cerkve Santa Croce, kjer bomo po želji obiskali Michelangelov grob, nato pa do Dantejeve rojstne hiše, stolnice imenovane Santa Maria Fiore z Brunelleschijevo kupolo, ki je največja opečnata kupola na svetu. V katedralni kompleks spadata še krstilnica in Giottov zvonik, iz katerega je prekrasen pogled na večji del mesta. V cerkvenem muzeju pa je na ogled Michelangelova Pieta Bandini. Po želji bomo stopili še do cerkve San Lorenzo, kjer je znano Michelangelovo delo Medičejske grobnice. Nadaljevali bomo na Gosposki trg, kjer se nahaja Pallaza della Signorija, znamenita galerija Uffizi. Sprehodili se bomo do Reke Arno in edinega originalno ohranjenega mostu izpred druge svetovne vojne, Ponte Vecchia, kjer se danes nahajajo številne zanimive trgovinice in zlatarske delavnice. Prost popoldan, nato pa proti večeru povratek proti domu, kamor bomo prispeli okoli polnoči.

 

  • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in ostale pristojbine,
  • parkinge, check pointe v mestih,
  • zunanje oglede po programu,
  • 2x nastanitev v hotelu 3* z zajtrkom v hotelu,
  • 2x večerjo,
  • degustacijo vin in obisk vinoteke v Chianti,
  • osnovno nezgodno zavarovanje,
  • vodenje in organizacijo potovanja.
  • 1/1 soba,
  • zavarovanje odpovedi potovanja.