Strokovna ekskurzija v Ingolstadt in Muenchen

 

1. dan
Slovenija – Ingolstadt (svet Audia) – Muenchen
Odhod v jutranjih urah in vožnja v smeri proti Avstriji in Nemčiji do Ingolstadta, kjer je »doma« nemški proizvajalec Audija. Najprej bomo obiskali Audi muzej in pogledali več tematskih sklopov, od zgodovinskega pregleda do zbirke avtomobilov ter napovedi za prihodnost. Skozi virtualni avtomobilski svet bomo spoznali popularno avtomobilsko blagovno znamko, nato pa nadaljevali še z ogledom proizvodnje Audia ter tako spoznani najnovejše trende s področja tehnike in oblikovanja. Po strokovnem ogledu se bomo odpravili v staro mestno jedro, ki se nahaja ob reki Donavi, in sicer tako, da bomo skozi vrata Kreuztor (najlepše očuvana mestna vrata, del nekdanje masivne trdnjave, danes zaščitni znak mesta in čudovit spomenik srednjeveške arhitekture) prispeli do razkošnih znamenitosti mesta, kot so dvorec, cerkev, mestna hiša, cerkev St. Moritz in stolp Pfeifturm, na katerega se je mogoče povzpeti po 200 stopnicah in nato občudovati mesto pod seboj ter pozno gotsko cerkev Münster, največjo takšno cerkev v južni Nemčiji. Po ogledih prosto, nato pa povratek na jug, v okolico Münchna, kjer se bomo namestili, osvežili in odpravili na večerjo, po kateri sledi druženje. Nočitev.
2. dan
Muenchen (Olimpijski park in stolp, BMW muzej in Welt, mestno jedro)
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled mestnih znamenitosti Münchna. Zapeljali se bomo do Olimpijskega parka s slavnim stadionom, stolpom, dvoranami in drugimi športnimi objekti. Povzpeli se bomo na Olimpijski stolp, kjer nas bo dvigalo v nekaj sekundah dvignilo na 190 m višine, od koder bomo opazovali München iz ptičje perspektive. Občutili bomo breztežnost ob ustavljanju na vrhu, ob poti navzdol pa imeli občutek prostega pada. Nato bomo obiskali najbolj množično obiskano znamenitost Bavarske – BMW muzej, ki se razprostira na 5000 m2 in BMW Welt – prodajni salon. Že sama stavba je zelo zanimiva in v svetu arhitekture cenjena, saj je pokrita z več kot 3600 paneli sončnih celic. Avtomobili so postavljeni v posebnih »stalažah« kot kruh v trgovini, več skrivnosti pa vam bomo razkrili ob obisku. Po ogledu bomo nadaljevali z ogledi v mestnem središču, in sicer bomo videli mestna vrata, Marijino cerkev z velikima čebulastima zvonikoma, gotsko Novo mestno hišo, katero zunanjost lepša znameniti Glockenspiel, ko ob določeni polni uri nastopijo mehanični glasbeniki, zaplešejo sodarji in se bojujejo vitezi. Sprehodili se bomo po glavni ulici za pešce, ki je polna kupcev, uličnih glasbenikov in turistov in si na koncu privoščili še nekaj prostega za kakšen nakup ali obisk Tehničnega muzeja (doplačilo). Ob dogovorjeni uri se bomo ponovno zbrali in odpravili v tipično bavarsko restavracijo, kjer nas bodo razvajali z bavarskimi kulinaričnimi dobrotami. Ob dogovorjeni uri povratek v hotel in nočitev.
3. dan
Muenchen (Allianz Arena, ogled letališča) – Passau (sotočje treh rek) – Slovenija
Po zajtrku se bomo počasi poslovili od bavarske prestolnice, seveda pa bomo naredili še postanek ob najmodernejšem stadionu v Evropi, t.j. Alliaz Areni, kateri Bavarci pravijo kar vesoljska ladja, ki je pristala na severnem delu mesta. Od tu bomo nadaljevali na trideseto največje letališče na svetu, na letališče Franz Josef Strauß, ki si ga bomo ogledali. Po varnostni kontroli se bomo odpravili po letališču. Videli bomo največja letala znanih letalskih družb kot so Lufthansa, Quatar, U.S. Airwaysa itd., ki bodo pristajala, vzletala ali bila samo parkirana ob potniških terminalih. Videli bomo hangarje in še marsikaj zanimivega, kar nam bo dolgo ostalo v spominu, in če z letalom še nismo leteli, si bomo po ogledu to zagotovo tudi zaželeli. Po ogledu se bomo ustavili še v letališki pivovarni na kozarčku piva ali celo na kosilu (doplačilo). Po razburljivem dopoldnevu bomo nato nadaljevali proti kraju Passau, ki mu pravijo tudi mesto treh rek. Sprehodili se bomo po mestnem središču, kjer je vse polno slikovitih uličic, ki se vse stekajo k eni izmed rek, ki obdaja polotok, na katerem stoji mesto. Videli bomo stari del mesta: staro in novo škofovsko palačo, cerkev sv. Mihaela, mestno hišo, … Se ustavili na stičišču treh rek in si ogledali stolnico, katere poznogotsko jedro obdaja baročna fasada in je znana po velikanskih orglah, ki s 17.388 piščalmi in z 231 registri veljajo za največje cerkvene orgle na svetu. Po želji za doplačilo križarjenje z ladjo po Donavi, nato pa le še vožnja proti domu, kamor bomo prispeli tja do polnoči.

 

 • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
 • zunanje oglede po programu,
 • 2x nočitev z zajtrkom v hotelu,
 • 2x večerja v tipični bavarski restavraciji,
 • obisk muzeja Audi in ogled proizvodnje,
 • vzpon na Olimpijski stolp,
 • ogled sveta BMW,
 • ogled letališča,
 • vodenje, organizacijo izleta.
 • enoposteljna soba: 50 EUR,
 • ogledi muzeja Audi: 2 EUR,
 • krajše križarjenje po Donavi: 8,70 EUR.