Strokovna ekskurzija na sejem SIGEP Rimini

 

1. dan
Slovenija – Ferrara – Ravenna – Rimini
V zgodnjih jutranjih urah odhod in vožnja proti Italiji, nato po prestopu meje vse do rodovitne doline Pad, v italijansko kulinarično prestolnico Ferraro, ki jo je zaščitil UNESCO in je na seznamu svetovne kulturne dediščine. Mesto je obkroženo s skoraj desetimi kilometri antičnega obzidja in izgleda kot iz pravljice. Večina znamenitosti izhaja 14. in 15. stoletja. Za mnoge je najznamenitejša trdnjava – Castello Estense, ki se nahaja v samem središču mesta, obdajajo pa jarek. Potem so tu še katedrala San Giorgio, palača Palazzo dei Diamanti s svojo specifično fasado, ki je izklesana v obliki diamantov, nato Palača Schifanoia, ki jo krasijo freske in številne druge mimo katerih se bomo sprehodili. Nekaj prostega časa po ogledu, nato bomo nadaljevali do Ravenne, ki slovi kot eno najlepših mozaičnih italijanskih mest. Stavbe predstavljajo edinstveno mozaično bizantinsko umetnost. Ogledali si bomo Gala Placidio, San Vitalino, S. Apollinare Nuovo, Arian Baptistery, grob velikega pesnika Danteja, … Po ogledih nekaj prostega časa, za tem pa nas čaka vožnja do Riminija, ki se razprostira na več kot 20-ih km italijanske strani Jadranskega morja. Sledi namestitev v hotelu, osvežitev in prosto do večerje. Po želji po večerji sprehod po zanimivih in živahnih ulicah. Nočitev.
2. dan
Rimini (sejem Sigep)
Po zajtrku bomo dan preživeli na sejmu Sigep, ki ima status vodilnega mednarodnega sejma slaščic, pekarstva, kave in sladoleda. Spoznali bomo trende in inovacije tako na področju surovin, sestavin, pripomočkov, opreme in storitev iz tega področja. V okviru sejma bodo izobraževanja, tekmovanja, tehnične predstavitve in seminarji tako, da nam dolg čas ta dan zagotovo ne bo. Zvečer bomo odšli iz sejma bogatejši za mnoga nova znanja in spoznanja. Sledi še krajši voden ogled Riminija, nato pa večerja in nočitev.
3. dan
Rimini – San Leo – San Marino – Slovenija
Po zgodnjem zajtrku bomo na hitro obiskali dve mesteci, ki kraljujeta na vrhu skoraj sosednjih gora. To sta San Leo in San Marino. Po legendi sta ju ustanovila puščavnika iz Dalmacije, Leon in Marin. Najprej bo na vrsti San Leo z glavnimi znamenitostmi: romanska katedrala s kripto, Marijina Bazilika, trdnjava. Nato se bomo odpravili v San Marino, ki je najmanjša in najstarejša republika na svetu, nad katero se dvigajo trije vrhovi Monte Titana. Ogledali si bomo obzidje, vrata sv. Frančiška, Trg svobode, vladno palačo, baziliko sv. Marina, trdnjavo, …. Sledi prosto za raziskovanje slikovitih ulic in nakupe priložnostnih spominkov, nato ob dogovorjeni uri slovo in povratek proti domu, kamor bomo prispeli ob dogovorjeni uri.

 

 • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
 • zunanje oglede po programu,
 • 2 x nočitev v hotelu 3* z razširjenim zajtrkom,
 • 2 x večerja,
 • 2 x kosilo (tri hodni meni),
 • vstopnina na sejem SIGEP,
 • vstopnine v Ravenni: Basilica of Sant’Apollinare Nuovo, Neonian Baptistery, Basilica of San Vitale, Mausoleum of Galla Placidia, Archiepiscopal Museum, Chapel,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje in organizacijo izleta.
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 10 EUR po osebi,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS (min. 7 oseb, kritje 25.000 EUR): 4,60 EUR.