Sejem DIDACTA in po poteh Primoža Trubarja

 

1. dan
Slovenija – Stuttgart
Odhod v zgodnjih jutranjih/nočnih urah in vožnja do Stuttgarta. Dopoldan bomo prispeli do mesta Bad Urach, ki leži ob reki Erms in je povezano z delom Primoža Trubarja, saj je tukaj vodil župnijo in Slovanski biblijski zavod. Ob župnijski cerkvi si bomo ogledali spomenik, se sprehodili po slikovitem starem mestnem jedru, ki je zanimivo zaradi s tramovi zgrajenimi in okrašenimi hišami. Po ogledu bomo nadaljevali v Derendingen, kjer je Trubar v letih 1567 do 1586 vodil župnijo. Obiskali bomo cerkev sv. Gala z njegovo spominsko ploščo in njegovim grobom ter Trubarjev dom, kjer stoji njegov kip. Naslednji postanek bo v mestu Tübingen, ki leži ob reki Neckar, ki mestu daje še prav poseben čar. Mesto je bilo pomembno kulturno središče v času reformacije, saj je prav tu Primož Trubar dal natisniti leta 1550 prvi slovenski knjigi Catechismus in den windischen Sprach in Abecedarium. Sprehodili se bomo po ulicah starega dela univerzitetnega mesta in si ogledali znamenitosti. Proti koncu dneva sledi vožnja proti Stuttgartu oz. v okolico mesta in nočitev.
2. dan
Stuttgart
Po zajtrku se bomo odpravili do sejmišča in obiskali sejem Didacta. Po obisku sejma pa si ogledali še mesto. Sprehodili se bomo po glavni ulici Königstrasse, ki pelje od monumentalne glavne železniške postaje proti velikemu trgu Schlossplatz z baročnim gradom Neues Schloss in nadaljevali na s trgovinami obdani Königsbau in na Schillerjev trg s Starim gradom, v katerem se nahaja deželni muzej. Nočitev.
3. dan
Stuttgart – Slovenija
Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi mesta Stuttgart, ki ga poznamo po avtomobilski industriji in je domovina najstarejšega proizvajalca avtomobilov. Imena povezana s tem mestom pa so Gottlieb Daimler, Carl Benz, Wilhelm Maybach in Ferdinand Porsche. Po želji lahko obiščemo moderni muzej Mercedes Benza, ki nas bo čez 8 nadstropij popeljal skozi zgodovino razvoja avtomobilizma. Po ogledih sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v jutranjih urah naslednjega dne.

 

  • avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
  • zunanje oglede po programu,
  • 2x NZ v hotelu 3*,
  • vstopnino na sejem Didacta,
  • osnovno nezgodno zavarovanje,
  • vodenje in organizacijo potovanja.
  • enoposteljna soba 75 EUR.