Sedem nebes Južnoafriške republike

1. dan
Slovenija – Republika Južna Afrika
Ob dogovorjeni uri zbor potnikov in transfer na eno izmed sosednjih letališč, od koder bomo preko vmesnega letališča poleteli proti koncu Afriške celine.
2. dan
Port Elizabeth/Jeffreys Bay (85 km)
Po pristanku sledi transfer do naše namestitve, krajši počitek, osvežitev, nato pa po želji prvo raziskovanje okolice. Nočitev.
3. dan
Jeffreys Bay – Aston Bay – Paradse Beach – Jeffreys Bay (30 km)
Dan bomo začeli ležerno. Odpravili se bomo na ogled Jeffreys Baya in najdaljšega vala na svetu, imenovanega Super Tube. Med drugim si bomo ogledali tudi muzej školjk, ki privablja ljubitelje lupinarjev s celega sveta, saj je na ogled preko 600 različnih vrst školjk. Na koncu se bomo ustavili v trgovini z različni obrtniškimi izdelki iz lupinarjev, nato pa nadaljevali do elitnega naselja, ki je nastalo v nenavadnem okolju, ne daleč od oceana in peščenih sipin, obdanega z modrimi vodami in obsijano s soncem. Proti koncu dneva se bomo prepustili brezdelju ter uživanju na terasi in opazovanju sončnega zahoda ali pa se zapeljali še do ustja reke X, ki je ena redkih, ki ne presahne v mivki pred izlivom. Večer bomo zaključili v družbi domačinov, ki se nam bodo predstavili s plesom in pripovedjo o Apartheidu. Nočitev.
4. dan
Jeffreys Bay – St. Francis Links – Jeffreys Bay (70 km)
Ta dan bomo 16.07., naredil nekaj več kilometrov kot prejšnji. Odpravili se bomo do kraja Humansdorp,
na kratek ogled mesta, kjer je še posebej zanimiv etno-kulturni center, nato pa čez polja, posejana z jezeri, do reke Kromme. Ustavili se bomo v kraju St. Francis Links, ki so ga prvi opazili portugalski pomorščaki in si ogledali vrhunsko golf igrišče St. Francis Links, ki je bilo proglašeno za najboljše igrišče v Republiki Južna Afrika. Po ogledu bomo nadaljevali do ustja reke Kromme, preden se izlije v turkizne vode Indijskega oceana. Vse skupaj nas bo spominjalo na neke vrste afriških Benetk, ob katerih se nahajajo prekrasne bele hiše, prekrite s slamo. Po želji bomo nadaljevali do luke, kjer je veliko ribjih restavracij, saj se tu nahaja center za izvoz rib in kalamarov. Proti koncu dneva se bomo odpravili na eno od najjužnejših točk kontinenta, kjer stoji prekrasen spomeniško varovan svetilnik, ki je nekoč pomorščake opozarjal na čeri, ki se raztezajo več kot kilometer v morje. Ob njem je sanatorij za zdravljenje pingvinov, tjulnjev in morskih ptic. Če bomo imeli srečo, bomo opazovali tudi do 5 metrov visoke valove, vendar iz varne razdalje, nato pa se bomo vrnili v kraj naše nastanitve. Nočitev.
5. dan
Jeffreys Bay – NP Big7 (safari) – Port Elizabeth – Jeffreys Bay (240 km)
Za obisk edinega Nacionalnega parka Big7 na svetu bo potrebno zgodnje vstajanje. Čakala nas bo prava afriška izkušnja, saj bomo med vožnjo v parku občudovali divje živali, ki se prosto sprehajajo. Tu živi preko 550 slonov, bivoli, levi, črni nosorog, različne vrste antilop, bizoni, žirafe, zebre, kuduji, noji in pa tudi edinstvena vrsta hroščkov, ki vrti majhne kroglice. Če bomo imeli srečo, bomo videli tudi leoparda. Na koncu se bomo ustavili še v rehabilitacijskem centru za plazilce in ujede, kjer bomo videli preko 30 različnih vrst kač, krokodilov, kuščarjev in žab ter v trgovini s spominki, kjer bomo videli nagačenega slona Hapoorja, po katerem je ime dobila tukajšnja restavracija. Po želji za doplačilo jahanje slonov. Poslovili se bomo od prebivalcev edinstvenega parka in se odpravili proti obali do točke, kjer si bomo ogledali slone, ki pijejo vodo, se kopajo in ravsajo. Na povratku do Port Elizabeth se bomo peljali mimo več milijardne investicije v novo luko, v samem mestu pa si bomo ogledali zabavno-turistični Boardwalk s kazinojem, kjer so številne trgovine in veliko možnosti za zabavo. Ustavili se bomo na pomolu, ki se raztega daleč v ocean. Ker so tu čudovite plaže, med njimi najlepša peščena, z imenom Sardinia Bay, se bomo ustavili za kopanje. Po želji večerno raziskovanje Port Elizabeth, ki je svoje ime dobilo po imenu soproge guvernerja okrožja Cape. V mestu je možno videti staromestno jedro z uro Vaca de game, mošejo, mestno hišo … Vrnitev v Jeffreys Bay. Nočitev.
6. dan
Jeffreys Bay – Hankey – Kouga Dam – Baviaanskloof – Jeffreys Bay (150 km)
Po zajtrku se bomo odpravili v zelo farmersko mestece, kjer so naseljevali evropske naseljence na začetku kolonizacije, nato pa nadaljevali čez plantaže oranževcev in ob reki do Kouga Dam, velikega jeza in hidroelektrarne z lepim jezerom, obdanim s hribi. Videli bomo številne pavijane, ki begajo sem in tja, tudi čez cesto in po skalah, zaradi česar to dolino opravičeno imenujejo ”dolina pavijanov” in tako kmalu prispeli v naravni rezervat Baviaanskloof. Vso pot nas bodo spremljale divja narava ter obrečna flora in favna. Po atraktivno preživetem dnevu sledi le še povratek v Jeffreys Bay. Nočitev.
7. dan
Jeffreys Bay – Krag Kamma Ceetah Park – Port Elizabeth – Jefrreys Bay (180 km)
Zjutraj se bomo odpravili do parka z levi, kjer bomo občudovali člane kraljeve družine in mladičke, s katerimi se bodo igrali. Po ogledu bomo nadaljevali do Kraga Kamma Ceetah parka, ki se nahaja v predmestju Port Elizabeth. Gre za majhen, a presenetljivo lep safari, v katerem so skoraj vse živali, razen levov in slonov. Vrhunec doživetja bo božanje odraslih leopardov in vožnja med njimi ter opazovanje njihovega hranjenja. Po tem doživetju bomo nadaljevali v staro elitno naselje bogatih prebivalcev, kjer si bomo ogledali stari svetilnik in staro utrdbo na hribu nad pristaniščem ter se z avtom zapeljali čez center mesta in se sprehodili po Summerstradu, tik ob obali, nato pa si vzeli čas za ogled parka s kačami, kjer bomo videli najdaljše in najbolj smrtonosne kače sveta, prav tako pa tudi krokodile in želve. Obiskali bomo tudi muzej staroselcev. Zvečer povratek v kraj naše namestitve in ”poslovilna večerja”, po kateri bomo pripravili kovčke za pot proti domu. Nočitev.
8.-9. dan
Jeffreys Bay – Port Elizabeth – Johannesburg – Slovenija
V jutranjih urah odhod na letališče v Port Elizabeth, od koder bomo po opravljenih formalnosti poleteli proti Johannesburgu in od tod proti Evropi. Prihod na eno izmed bližnjih letališč in transfer domov.
 • letalski prevoz in letališke takse,
 • prevoz po programu,
 • 6x nočitev v kraju Jefrreys Bay,
 • zunanje oglede po programu,
 • vstopnine (muzej školjk, kulturni center v Humansdorpu, poldnevni safari v NP Big7 in ogled plazilcev, obisk parka z levi, ogled kač in muzeja staroselcev),
 • afriško večerjo,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje in organizacijo potovanja.
 • soba 1/1: 150 EUR,
 • prevoz na letališče: cena odvisna od odhodnega letališča in števila potnikov (potrudili se bomo izbrati najcenejšega ponudnika),
 • jahanje slona: cca 45 EUR,
 • jahanje konja po sipinah: cca 18 EUR,
 • dodatne vstopnine po želji,
 • doplačilo za oglede v Johannesburgu: cena odvisna od ogledov in števila potnikov, od 120 EUR naprej,
 • urejanje vizuma: 70 EUR.