Pula in Brioni

 

1. dan
Slovenija – Motovun – Poreč – Rovinj – Pula/Fažana
Odhod ob dogovorjeni uri iz dogovorjenega kraja, pobiranje potnikov na poti in vožnja do Hrvaške, kjer bomo prestopili mejo in nadaljevali pot proti Puli. Ustavili se bomo v Motovunu, v naselju akropolskega videza, ki je bilo zgrajeno nad dolino reke Mirne in predstavlja najslikovitejše naselje v Istri. Pogledali si bomo srednjeveško obzidje, ki je zgrajeno v obliki prstana in dveh pol prstanov ter sestavljeno iz devetih stolpov in osmih mestnih vrat. Nato bomo nadaljevali do tipične »istarske konobe«, ki je stara že preko 150 let, renovirana, vendar še vedno v stilu belega kamna s pridihom rdeče istarske zemlje. V zanimivem ambijentu, ki se nahaja več kot sedem metrov pod zemljo, bomo degustirali rakijo in likerje ob istarskih fritulah. Po želji doplačilo za istarsko harmoniko. Po prijetnem druženju se bomo odpravili proti Rovinju, mestecu z bogato zgodovino, saj njegovi zametki segajo v bronasto dobo. Sprehodili se bomo po starem delu mesta, po ozki ulicah in čez majhne trge. Spoznali bomo tudi posebnost tega mesteca, to sta dve mestni jedri in značilno grajeni dimniki ter videli številne znamenitosti, kot so: mestna palača, mestna ura, obzidje in vrata, Balbijev lok, gledališče Antonio Gandusio, Frančiškanski samostan, cerkev sv. Evfemije in Presvete Trojice,… Nekaj prostega časa, nato pa bomo čez Limski kanal nadaljevali do Pule, kjer se bomo nastanili, osvežili in odpravili na večerjo. Po večerji pa prijetno druženje pozno v noč.
2. dan
Pula – Fažana – Brioni – Slovenija
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled Pule, kjer si bomo ogledali najpomembnejše znamenitosti, med katerimi je vsekakor Arena, ki je šesti največji amfiteater na svetu, samo mesto in njegova okolica pa nudita številne turistične izzive. Od tu bomo nadaljevali do Fažane, starega ribiškega mesteca, kjer se bomo vkrcali na ladjico. Obiskali bomo Veliki Brion, največji otok brionskega arhipelaga. S turističnim vlakcem se bomo popeljali po otoku mimo velikih starih oljk, skozi veličasten drevored do safari parka, kjer se bomo srečali s številnimi eksotičnimi živalmi, ki jih je od tujih državnikov dobil v dar Tito. Obiskali bomo bizantinski kastrum, ostanke rimske vile v zalivu Verige, se zapeljali mimo Titovih vil in rezidenc. Po povratku na celino se bomo ustavili po želji še na kosilu, v prijetnem istrskem ambijentu, nato pa nadaljevali le še proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

 • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in ostale pristojbine,
 • zunanje oglede po programu,
 • takso in lokalni prevoz na Motovun,
 • degustacija likerjev in vina ( 0,1 l Istarske Malvasie in 0,1 l Istarskega Terana, 6 žganj in likerjev), hlada Istarska plošča: pršut 50 g in sir 50 g, ki je polit z olivnim oljem z belimi tartufi in domači kruh),
 • namestitev v hotelu 3* na bazi nočitve z zajtrkom,
 • večerjo v hotelu ali restavraciji,
 • vožnjo z ladjo na Veliki Brion in oglede po programu,
 • lokalno vodenje,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • slovensko vodenje in organizacijo izleta.
 • soba 1/1,
 • kosilo drugi dan v Fažani: cca 12 EUR.