Predbožični izlet na Gradiščansko – Eisendstadt

Odhod v jutranjih urah in vožnja čez mejni prehod Šentilj in naprej proti Grazu ter mimo Wiener Neustandta na Gradiščansko, v najmanjšo zvezno deželo Avstrije, ki s svojo bogato ponudbo kulture, narave, vina, športa in s 300 dnevi sonca letno, navdušuje še tako zahtevne goste. Tu bomo obiskali Eisenstadt, kakor imenujejo Železno mesto, ki je […]

Odhod v jutranjih urah in vožnja čez mejni prehod Šentilj in naprej proti Grazu ter mimo Wiener Neustandta na Gradiščansko, v najmanjšo zvezno deželo Avstrije, ki s svojo bogato ponudbo kulture, narave, vina, športa in s 300 dnevi sonca letno, navdušuje še tako zahtevne goste. Tu bomo obiskali Eisenstadt, kakor imenujejo Železno mesto, ki je znano po palači grofa Esterhazya in kot rojstno mesto skladatelja Josefa Haydna. Najprej se bomo zapeljali »na« Kalvarijo, kjer bomo naredili krajši foto postanek pred katedralo sv. Martina in baročnim, nekoč grajskim vrtom in si ogledali Haydnov mavzolej. Od tu se bomo spustili v čudovito staro mestno jedro, ki se ponaša z bogatimi meščanskimi hišami, stolno cerkvijo, mestno hišo, … Po želji si bomo ogledali dvorec Eisensdadt s slavno koncertno dvorano, nato pa obiskali božični sejem ter dan zaključili na enem izmed gostilniških vrtov v enem od mirnih predelov St. Georgen ali Kleinhöflein.
Po ogledih lahko nadaljujemo še do Nežiderskega jezera, do kraja Rust, ki mu pravijo tudi mesto štorkelj in je tudi najmanjše mesto v Avstriji, znano po vinskem sejmu. Po želji za doplačilo degustacija vin in pozno kosilo.
Ali pa se odpravimo do največjega podzemnega jezera v Evropi, v kraj Hinterbruhl in se spustimo v opuščen rudnik Seegrotte ter se z motornim čolnom zapeljemo po podzemnem jezeru.
Dan pa lahko zaključimo s prijetnim druženjem na večerji, ki bo organizirana na poti domov.
Prihod domov ob dogovorjeni uri.

  • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
  • zunanje oglede po programu,
  • vstopnino v Hydnov mavzolej in Kalvarija,
  • osnovno nezgodno zavarovanje,
  • vodenje in organizacijo izleta.
  • Esterhazy – Palace tour, obvezno z vodenjem pri več kot 20 osebah: 9 EUR
  • Ogled božičnega sejma v palači Esterhazy: 3,5 EUR
  • Ogled podzemnega jezera: 7 EUR
  • Kosilo ali večerja: na vprašanje.