Po poteh serije Igre prestolov (Dubrovnik, Budva, Sarajevo)

 

1. dan
Slovenija – Dubrovnik (po poteh serije Igra prestolov, Otok zaljubljenih)
Nekaj čez polnoč odhod iz dogovorjenega kraja in vožnja do Dubrovnika, kjer si bomo ogledali mestno jedro: mestna vrata, imenovanih Pile, Stradun, Onofrijeva fontana, frančiškanski samostan z eno najstarejših lekarn v tem delu Evrope, cerkev Sv. Vlaha, Knežev dvor, katedrala z zakladnico, … Nato bomo na Stradunu namenili nekaj prostega časa samostojnemu potepanju, med katerim se lahko sprehodimo po obzidju in pogledamo v srce starega mesta ali obiščemo akvarij. Po želji se lahko odločimo za vodeno turo po prizoriščih serije Igra prestolov, saj so tu snemali dogajanje v prestolnici sedmih kraljestev, Kraljevi pristanek. Proti večeru sledi namestitev, večerja in zabava v zelo znanem Dubrovniškem predelu Babin Kuk, kjer se nočno življenje ne konča pred zoro. Nočitev.
2. dan
Dubrovnik – Kotor – Njegoši – Cetinje – Budva
Po zajtrku se bomo poslovili od Dubrovnika in nadaljevali v Črno Goro. Pot nas bo vodila po zalivu Boke Kotorske, ki je eden najlepših zalivov sveta in najjužnejši fjord Evrope. Ustavili se bomo v Kotorju, v izjemnem mestu, ki je pod zaščito Unesca in se sprehodili po starem mestnem jedru, si pogledali glavni trg, stolp z uro in najstarejšo katedralo sv. Tripuna iz leta 116. Nekaj prostega časa, nato pa se bomo po panoramski cesti – kotorskih serpentinah odpravili do Njegušev, rojstne vasice Petra II. Petrovića Njeguša (pesnika in utemeljitelja črnogorske države), kjer bomo naredili postanek za malico z njeguškim pršutom, sirom in medovino. Po malici in postanku pa bomo nadaljevali do narodnega parka Lovćen oz. Jezerskega vrha, kjer stoji veličasten mavzolej Petra Petrovića Njeguša, največjega črnogorskega pesnika, pisatelja in filozofa. Do mavzoleja vodi 462 stopnic, od tu pa se ponuja prekrasen pogled na zaliv Boke Kotorske in Skadarsko jezero. Po ogledu spust do Cetinja, stare prestolnice Črne gore in nekdanjega miniaturnega evropskega mesta z 13 ambasadami. Po želji za doplačilo ogled dvora kralja Nikole, ki je muzej zadnjega gospodarja iz slavne rodbine Petrović Njegoš. Od tu nas čaka le še vožnja na obalo, v najbolj priljubljeno mesto na Črnogorski obali, to je v Budvo. Sledi namestitev, nato pa sprehod do restavracije ob obali, kjer nas bodo pričakovali z večerjo. Po večerji pa tematska zabava v restavraciji ali pa raziskovanje sosednjih lokalov, kjer bo možnost druženja s sovrstniki iz drugih držav. Nočitev.
3. dan
Budva – dan za počitek, druženje in zabavo
Po zelo poznem zajtrku se bomo odpravili na organiziran ogled starega mestnega jedra Budve: citadela, kaštel Sv. Marije, cerkev Sv. Ivana in Sv. Trojice. Sprehodili se bomo po mestnem obzidju, od koder bomo občudovali budvansko rivijero in otok Sv. Nikola, nato pa si privoščili nekaj prostega časa v tem starem, čudovitem delu Budvanske riviere. Popoldan prosto za nastavljanje toplim sončnim žarkom, igram na plaži in za druženje. Tematska večerja v restavraciji, kjer bomo imeli možnost druženja ali pa odhod v katero izmed diskotek v okolici. Nočitev.
4. dan
Budva – Podgorica – Budva
Po zajtrku sledi vožnja do glavnega mesta Črne Gore, to je v Podgorico, nekoč imenovano Titograd. Mesto ima veliko znamenitosti, med njimi je zanimiv moderen most Milenijum, Saborni hram, Crnogorsko Narodno pozorište, Spomenik Petru Cetinjskom, Spomenik kralju Nikoli, Sahat kula iz časa turkov, džamije, stara varoš itd. Vožnjo bomo nadaljevali do Skadarskega jezera, kjer se bomo po želji (za doplačilo) vkrcali na čolne in se vozili po največjem balkanskem jezeru, nato pa nadaljevali do obale in se vzdolž obale vračali nazaj v Budvo. Na poti bomo naredili še foto postanek Sv. Štefana, mondenega turističnega naselja, nekoč ribiškega naselja na polotočku visoko na skali. Zvečer prihod v Budvo, osvežitev, večerja, nato pa ponovno veliko, veliko zabave. Nočitev.
5. dan
Budva – Sarajevo – Hrvaška
Po zajtrku nas čaka dopoldanska vožnja do Sarajeva, kjer se bomo naprej odpravili na Baščaršijo, ki je srce in duša mesta, s številnimi trgovinicami, umetnostno obrtnimi delavnicami in s številnimi lokali, ki vabijo na pokušino odlične hrane iz žara in izpod peke. Zagotovo bo vsak zase našel kar mu bo teknilo in mu dalo moči za nadaljnje oglede, saj se bomo nato z lokalnim vodnikom sprehodili do Begove džamije in medrese, sahat kule, Mestne hiše – Vječnice, Principovega mostu, katoliške cerkve, sinagoge, Careve džamije z arkadnim dvoriščem in naredili skupinsko fotografijo pri vodnjaku Sebilj – simbolu Baščaršije. Po želji se lahko odpravimo še do »vojnega Sarajeva«, do podzemnega tunela, ki je potekal pod sarajevskim letališčem in bil med vojno edini izhod iz obkoljenega mesta ali pa si privoščimo čas za kakšen nakup in obrok hrane, nato pa sledi povratek proti domu.
6. dan
Slovenija
Prihod domov v zgodnjih jutranjih urah in zaključek potovanja.

 

 • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
 • zunanje oglede po programu,
 • lokalno vodenje v Dubrovniku in Sarajevu,
 • degustacija pršuta na Njeguših,
 • vstopnina v NP Lovčen in ogled Mavzoleja,
 • 4 x nočitev z zajtrkom v sobah 3*,
 • 4 x večerja v hotelu ali restavraciji,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • stroške spremljevalcev (1 prosto mesto na 15 dijakov),
 • vodenje in organizacijo potovanja.
 • vožnja z ladjo po Skadarskem jezeru s hrano: cca 15 EUR.
 • vstopnine so bile preverjene na dan sestave programa, doplačila so bodo zaračunala po cenah na dan obiska,
 • ponudba je sestavljena brez točno določenega datuma odhoda in zaradi gibanja sezon so možna manjša odstopanja v cenah. Prav tako ponudba velja za potrditev vsaj 6 mesecev pred odhodom.
 • plačilni pogoji: na obroke do odhoda brez obresti in dodatnih stroškov.
 • Animacija se bo odvijala v prostem času, ko ne bo strokovnih ekskurzij in na poti v času, ko ne bo namenjen nočnemu počitku. V večernih urah oz. v diskoteki bo poskrbljeno za tematske zabave, ki bodo povezane s spoznavanjem destinacije, na kateri se bomo nahajali s poudarkom na spoznavanju destinacije s čutili in absorbiranju znanja na drugačen način. Na plaži se bomo potrudili, da bodo tekmovanja potekala na način team buildinga (složnost, pomoč pri premagovanju itd). Zmagovalci bodo nagrajeni s praktičnimi nagradami in enodnevnimi izleti. Pri številu nad 40 oseb bosta prisotni dve animatorki oz. animatorja, ki bosta zadolženi, da bosta čez noč skrbeli za nadzor nad dijaki v diskoteki, za katero se bodo z dijaki dogovorili, da jo bodo obiskali.
 • potovanje je mogoče podaljšati z izletom v Albanijo,
 • potovanje je mogoče podaljšati s počitnicami v Budvi,
 • potovanje je mogoče podaljšati z nočitvijo v Sarajevu.