Obisk gorskega zdravnika in Švica express

1. dan
Slovenija – Kneževina Liechtenstein (Vaduz) – Feldkirch
Odhod ob dogovorjeni uri iz dogovorjenega kraja ter vožnja preko Avstrije in Nemčije proti Bodenskemu jezeru, do kraja Lindau, ki je s celino povezan z mostom in železniškim nasipom. Čudovito mestece na otočku predstavlja izhodišče za panoramske vožnje z ladjo, oba svetilnika, ki se bohotita nad pristaniščem pa ponujata čudovit pogled na otok iz višine. Mesto so v 13. stoletju imenovali Švabske Benetke, danes pa spada v deželo Bavarske. Krajši ogled mesta, ki z mnogimi cerkvami in častitljivo starimi in lepo okrašenimi hišami pritegne vsako leto na tisoče obiskovalcev, nato pa bomo nadaljevali v kneževino Liechtenstein, ki jo poznamo po znamkah, davčni oazi in sedežu podjetij, ki v resnici poslujejo drugje. V resnici pa ima ta majhna alpska državica veliko več. Očarljivo pokrajino, ki jo obdaja visokogorje, zelenjavni vrtovi in sadovnjaki. Skoraj četrtino zajema Renska dolina, ki z milim podnebjem omogoča tudi pridelovanje tobaka. Obiskali bomo glavno mesto Vaduz, prijetno majhno mestece, kjer se bomo sprehodili po peš coni s številnimi trgovinicami s spominki in njihovimi znamenitimi poštnimi znamkami, vse do gotske katedrale Sv. Florina, zgrajene ob koncu 19. stoletja ter občudovali knežji grad na hribu nad mestom, v katerem prebiva knežja družina. Prosto, nato pa vožnja do kraja Feldkirch, kjer se bomo namestili v hotelu, osvežili, nato pa odpravili na krajši sprehod po Feldkirchnu, ki je znan po gradu Schattenburg, rezidenci Grofa Monforta, ki je danes spremenjena v muzej, potem je tu zanimiva še gotska cerkev sv. Nikole. Pravzaprav je celotno mestece zanimivo zaradi srednjeveške podobe in številnih vrat ter stolpov, med katerimi je najimpresivnejši Katzenturm. Po ogledu sledi vožnja v restavracijo, večerja, nato pa povratek v hotel in nočitev.
2. dan
Feldkirch – Renski slapovi – Bodensko jezero (otok Mainau)
Po zajtrku se bomo odpravili do svetovno znanih Renskih slapov, ki so najširši slapovi v Evropi in ležijo ob reki Ren med občinama Neuhausen am Rheinfall in Laufen-Uhwiesen blizu mesta Schaffhausen na severu Švice blizu meje z Nemčijo. Široki 150 metrov, visoki 23 metrov so že od srednjega veka naprej koristili mlinarjem, kovačem in fužinarjem, mi pa bomo tokrat občudovali gmoto vode, ki se bo prelivala preko visokih kamnitih pregrad in občudovali ogromno moč vode, ki jo bomo čutili že od daleč. Po ogledu bomo nadaljevali
na otok Mainau, ki mu pravijo tudi otok rož in leži na SZ delu Bodenskega otoka. Otok, ki je bil naseljen že 3.000 let pred našim štetjem se ponaša z aboretumom – zasaditvijo redkih drevesnih vrst. Številne sekvoje, atlaške in libanonske cedre so ene izmed 500-tih drevesnih vrst. Malo vstran od gradu se razprostirajo simetrično urejeni vrtovi bujnih vrtnic in številne fontane. Njihova elegantnost, svežina in vonj nas bodo gotovo navdušili. Sledi povratek v hotel, večerja v restavraciji in nočitev.
3. dan
Kneževina Liechtenstein (Vaduz) – Ellmau – Going – Slovenija
Po zajtrku nas čaka zadnji dan potepanja in druženja. Počasi se bomo poslovili od Švice in se preko Innsbrucka odpravili v regijo Wilder Kaiser, ki predstavlja kuliso slavni TV seriji »Bergdoktor« (gorski zdravnik). Pot nas bo vodila čez kraja Ellmau in Going. Po želji za doplačilo postanek v obeh krajih za ogled doktorjeve ordinacije in trga pred »Suzanino« restavracijo. Prihod domov v poznih večernih urah.
 • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
 • zunanje oglede po programu,
 • 2x nz v sobah 3*,
 • 2x večerja,
 • ogled Renskih slapov,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje in organizacijo potovanja.
 • soba 1/1: 50 EUR,
 • Zeppelin muzej: 8 EUR,
 • vstopnina na otoku Mainau: 14,90 EUR,
 • obisk vasice Going: 4 EUR,
 • obisk doktorjeve ordinacije: 5 EUR,
 • kosilo (dunajski zrezek in solata in 0,3 l piva) v Ellamu ali Going: 12 EUR.