Na Obalo malo bolj sproščeno

 

1. dan
Maribor – Lipica – Socerb – Hrastovlje – Merezige – Korte
Ob dogovorjeni uri odhod in vožnja proti Obali. Na poti se bomo ustavili za kavico, nato pa malo daljši postanek v Lipici, pri Kobilarni Lipica, kjer bo možnost za sprehod po zanimivi okolici in opazovanje svetovno znane pasme Lipicancev. Po želji individualno doplačilo za obisk kobilarne ali Muzeja filmskih igralcev v bližnji Divači. Od tu bomo nadaljevali na Socerb, od koder je čudovit razgled nad Tržaški in Koprski zaliv. Na Socerbu se nahaja tudi Grad Strmec, ki edini večji utrdbeni objekt na Kraškem robu nad Obalo, območje okoli gradu pa je registrirano kot spomenik državnega pomena. Od tu se bom odpravili v zaledje slovenske Istre, v Hrastovlje, kjer si bomo pogledali znamenite freske »Mrtvaški ples« in glagolske zapise v cerkvi, ki je uvrščena na seznam svetovne kulturne dediščine. Z vožnjo bomo nadaljevali do kraja Merezige, ki se nahaja v Šavrinskem gričevju, zadnje čase pa znan po Fontani vin. Po želji individualno doplačilo na licu mesta za okušanje odličnega refoškovega likerja in drugih vrhunskih vin. Še krajši sprehod in že bomo na lokaciji, kjer nam bo srce zaigralo ob pogledu na nebeško modro morje in kjer bomo uživali v kulinariki lokalnega okolja. Večerja in druženje, nato pa še krajša vožnja do naše nastanitve, ki bo v Stari šoli Korte. Namestitev, prost večer in nočitev.
2. dan
Korte – Koper – Mesečev zaliv – Piran – Korte
Po zajtrku nas čaka krajša vožnja v Koper, v Luko, kjer se bomo z našim avtobusom in pod vodstvom upokojenega luškega delavca odpravili za enourni ogled luke Koper. Predstavil nam bo življenje luškega delava in vse aktivnosti, ki potekajo v luki. Po ogledu sledi krajši ogled Kopra in prosto, nato pa nas bo pot vodila na območje Strunjana, kjer se bomo sprehodili do Strunjanskega križa ter se spustili na obalo Mesečevega zaliva, kjer stoji znameniti megalit in kjer bi naj potekale zmajeve črte. Tu bo tudi dovolj prostega časa za kopanje in za sprehod po vrhu klifa vse do hotelov Krka, ob katerih se nahaja urejena plaža. Prosto, nato pa v poznih popoldanskih urah odhod proti Piranu, kjer nas bodo pričakali s kosilom, po katerem sledi voden ogled Pirana, ko si bomo med drugim na Tartinijevem trgu ogledali tudi spomenik postavljen v spomin komponistu in violinistu G. Tartiniju. Po želji se bomo skupaj sprehodili do cerkve sv. Jurija, ki leži na najvišji točki severnega dela mesta. Ob dogovorjeni uri povratek v Korte, kjer bomo nadaljevali druženje v noč. Nočitev.
3. dan
Korte – Sveti Peter – Sečovlje – Seča – Portorož
Po zajtrku se bomo počasi odpravili v vasico Sveti Peter, kjer bomo obiskali oljarno – torklo, ki se nahaja v Tonini hiši. Od tu nas bo pot peljala do letališča Portorož, od koder bomo s panoramskimi letali poleteli nad slovensko obalo in občudovali Portorož in Piran iz višine (doplačilo). Kdor pa bo želel pa bo lahko medtem obiskal Krajinski park Sečoveljske soline. Po adrenalinskem doživetju in obisku Sečoveljskih solin bomo nadaljevali v Sečo, kjer se nahaja čudoviti vrt kaktusov in tropskih rastlin in je eden redkih tovrstnih vrtov v tem delu Evrope. Po želji individualni ogled (doplačilo), ostali pa bomo nadaljevali v gostišče Ribič, kjer nam bodo pripravili kosilo, privoščili pa si bomo tudi kar nekaj prostega časa, lahko tudi za kopanje ali za sprehod po Parenzani – Poti zdravja in prijateljstva. Ob dogovorjeni uri bomo pot nadaljevali v Portorož, kjer bo prosti čas za kavico, sladoled in nato povratek proti domu, kamor bomo prispeli tja do 21.ure.

 

  • avtobusni prevoz na omenjeni relaciji (750 km in 1 voznik),
  • cestnine in parkirnine,
  • 2 x nočitev z zajtrkom v Stari šoli Korte, t.t. in prijava,
  • obroki prehrane (prvi dan večerja, drugi dan pozno kosilo, tretji dan kosilo),
  • vstopnine: Hrastovlje (freske), Luka Koper, Tonina hiša,
  • zavarovanje, vodenje in organizacijo.