Na Koroškem je zmeraj fletno

 

1. dan
Sp. Ščavnica – Mežica – Ivarčko jezero – Kope – Šentjanž
Ob dogovorjeni uri iz dogovorjenega kraja in vožnja v smeri Maribora ter naprej ob reki Dravi, po slikoviti Dravski dolini, ki ponekod spominja na prave fjorde. Naš prvi ogled bomo pričeli v Mežici, kjer bomo obiskali Podzemlje Pece. Z vlakcem se bomo zapeljali v nedrje Pece in spoznali zgodovino rudarjenja v rudniku svinca in cinka. Po zanimivem ogledu lahko še nekaj časa namenimo ogledu Geoparka ali rudniškega muzeja, nato pa bomo nadaljevali na Ivarčko jezero, ki je pri nas najvišje ležeče alpsko jezero. Tu bo prosti čas namenjen malici, ki jo bomo prinesli s seboj, pa tudi počitku ob čudovitem jezeru. Od tu se bomo odpravili na Kope, kjer nam bodo domačini pripravili nepozaben humoristični show, s pomočjo katerega bomo spoznali stara gozdarska opravila na Pohorju, se v njih preizkusili, na koncu pa se okrepčali še z bogato večerjo. V večernih urah se bomo vrnili v dolino do našega hotela v Šentjanžu pri Dravogradu, kjer bo namestitev. Nočitev.
2. dan
Šentjanž – Dravograd – Gortina – Slovenj Gradec – Velenjsko jezero – Žalec – Sp. Ščavnica
Po zajtrku se bomo sprehodili po Dravogradu, nato pa se napotili v Gortino, kjer nas bodo sprejeli v pristanu, od koder se bomo odpravili na splavarjenje. Po pozdravnem nagovoru kormoniša in prikazu tesanja lesa ter pogostitvijo s kruhom, soljo in domačim žganjem, sledi pričetek plovbe s predstavitvijo flosarjev. Sledila bosta nastop splavarskega humorista in glasbeni program, malo pred koncem pa nam bodo postregli še s kosilom na žlico, opravili pa bomo tudi flosarski krst. Po nepozabnem splavarjenju nas čaka krajša vožnja v najlepše mesto v Sloveniji leta 2020, v Slovenj Gradec, ki nas bo s skrbno urejenim mestnim središčem zagotovo očaralo. Krajši ogled, nekaj prostega časa in že bomo na poti proti Velenjskemu jezeru, kjer se bomo odpočili na »plaži« in nadaljevali s prijetnim druženjem. Proti koncu dneva pa zaključek v Žalcu, na krajšem ogledu in ob Pivski fontani, kjer bomo degustirali 6 različnih vrst piva. Od tu nas čaka le še vožnja proti domu. Prihod domov okoli 21. ure.

 

  • prevoz s turističnim avtobusom, parkirnine in ostale pristojbine,
  • zunanje oglede po programu,
  • obisk rudnika z vlakcem,
  • humoristične show,
  • večerja (goveja juha, svinjska pečenka v omaki, dunajski zrezek, pražen krompir, riž, mešana solata, borovničev štrudelj),
  • splavarjenje s programom,
  • flosarsko kosilo na žlico (golaž, polenta zabeljena z ocvirki, kruh, kava),
  • osnovno nezgodno zavarovanje,
  • vodenje in organizacijo izleta.