Modni Milano, cvetoči Boromejci in prestižen Ferrari

 

1. dan
Slovenija – Milano – Lago di Maggiore
Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja proti Italiji. Po prestopu meje nadaljevanje vožnje s krajšimi postanki na poti. V dopoldanskih urah bomo tako prispeli v Milano, v prestolnico dežele Lombardije in v mesto z bogato zgodovino, ki velja za ekonomsko in kulturno metropolo Italije, prav tako pa znano tudi po nogometu in mestu visoke mode. Mesto ima številne znamenitosti, med katerimi bomo videli katedralo, imenovano Ill Duomo di Milano, ki je odigrala pomembno vlogo pri soustvarjanju katoliške tradicije in je postala eden od prepoznavnih spomenikov gotske arhitekture. Je tudi največja evropska cerkev. Notranjost zajema osem ladij, množico gigantskih stebrov, številne umetniške slike in enkratne vitraže. Za vse tiste, ki vas je prevzela Da’Vincijeva šifra bo zanimiv postanek pri gradu Castello Sforzesco, kjer si bomo po želji (za doplačilo) pogledali največja renesančna dela mojstrov Michelangela, Da’Vincija in drugih velikih umetnikov. Videli bomo tudi operno hišo La Scala, ki vsako leto znova gosti največja imena svetovnega opernega petja in je pomembno povezana z velikim opernim skladateljem Verdijem. Po ogledih se nam bo prilegel prvi prosti čas, ko ženski del populacije zaključil v znameniti nakupovalni ulici Galleria Vittorio Emanuele II, ki slovi po velikih italijanskih modnih ikonah, moški del pa na pijači v enem izmed lokalov. Nato bomo nadaljevali na območje Boromejskih otokov, kjer se bomo nastanili. Večerja in prosto za samostojno raziskovanje okolice. Nočitev.
2. dan
Lago di Maggiore (Boromejski otoki, Arona, Verbania)
Po zajtrku sledi vožnja ob jezeru Lago di Maggiore, ki velja za drugo največje italijansko jezero. Postanek bomo naredili v kraju Arona, kjer bomo videli kip Karla Boromejskega, ki je tudi drugi največji kip na svetu, takoj za kipom svobode, nato pa se bomo z ladjico podali po Boromejskih otokih, ki so osrednja naravna in kulturna zanimivost jezera. Med najbolj slikovitimi je otoček Isola de Pescatori (otok ribičev) z ribiško naselbino, ki nas bo gotovo očarala. Največji je Isola Madre, s palačo sredi bujnih vrtov z zanimivim »stopniščem mrtvih«, glavna atrakcija pa je otok Isola Bella (lepi otok ali Izabelin otok), kamor se je leta 1500 naselila toskanska plemiška družina Boromejskih. Občudovali bomo Boromejske vrtove s fontanami, terasami in cvetočimi kamelijami in drugim cvetjem, ki omamlja obiskovalce od marca do poznega septembra. Gre za eksotiko s palmami, oljkami, pomarančami, limonami, vrtnicami, grmovnicami, azalejami, rododendroni, hibiskusom ter eksotičnimi drevesi vseh kontinentov sveta. Boromejski otoki bodo nepozabno doživetje, saj bomo začutili pristno podobo načina življenja plemstva pred stoletji, ki si je znalo postaviti svoje palače na najlepših delih Evrope. Po povratku na celino sledi prosto za raziskovanje okolice, nato pa večerja in nočitev oz. prosto za samostojno raziskovanje nočnega življenja.
3. dan
Lago di Maggiore – Maranello – Slovenija
Po zajtrku nas čaka vožnja do kraja Maranello, kjer se človeku zazdi, da je prišel v novi svet. Na prvi pogled običajno naselje severne Italije je nekaj posebnega. Na cestah je videti športne avtomobile različnih barv, najpogosteje rdečih. Naš cilj pa ne bo občudovanje avtomobilov na cesti, ampak obisk muzeja, ki je v svojem bistvu več kot to, saj eksponati niso postavljeni med hladne stene, temveč dajejo toplino, ki ga znajo začutiti le pravi ljubitelji Ferrarija. Ferrarijev muzej je posvečen tako vozilom iz Ferrarijevih dirkalnih serij in profesionalnim dirkalnikom, ki so postali sinonim za Formulo 1, kot tudi prestižnim cestnim športnim vozilom, ki so utrla pot razvoju sodobnih super športnikov, kakršne lahko preizkusim tudi sami. Videli bomo različne dokumentarce o Ferrariju, Enzu in vsem, kar sodi zraven, pa tudi različne modele, recimo Ferrari Superamerica in Ferrari F430, pa več klasičnih modelov, kot so recimo Ferrari 400 in več manjših, ki pričarajo pravo Ferrarijsko vzdušje. Na koncu se bomo ustavili še v trgovinici pri muzeju za nakup kakšnega spominčka ali se popeljali, s katerim izmed vozil Ferrari (doplačilo) oz. si privoščili kosilo v Ferrarijevi restavraciji (doplačilo). Po Ferrarijevi dogodivščini nas čaka le še vožnja proti domu, kamor bomo prispeli nekaj čez polnoč.

 

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestnine, parkirne in ostale pristojbine,
 • zunanje oglede po programu,
 • 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*,
 • 2x večerjo v hotelu,
 • vožnjo z ladjico po Lago Maggiore,
 • vstopnine na otokih (vrtovi in palača na otoku Isolla Bella),
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje in organizacijo potovanja.
 • soba 1/1,
 • riziko odpovedi,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS,
 • vožnja s Ferrarijem,
 • ogled Ferrarijevega muzeja,
 • kosilo v Ferrarijevi restavraciji.