Maturantski v Rimini »Kaj imata skupnega Enzo Ferrari in Dante« (Ferrari, Mirabilandija, San Marino, Ravennski mozaiki…)

 

1. dan
Slovenija – Maranello – Rimini
Odhod iz dogovorjenega kraja v jutranjih urah. Vožnja v smeri Italije in naprej po avtocesti mimo Benetk do pokrajine Emilia – Romagna, do kraja Maranello, kjer se človeku zazdi, da je prišel v novi svet. Na prvi pogled običajno naselje severne Italije je nekaj posebnega. Na cestah je videti številne športne avtomobile različnih barv, najpogosteje rdečih. Naš cilj pa ne bo občudovanje avtomobilov le na cesti, ampak obisk muzeja, Ferrarijeve galerije, kjer je predstavljena zgodovina enega najbolj slavnih avtomobilov na svetu in ustanovitelja avtomobilske tovarne Enza Ferrarija. Ogledali si bomo dirkalnike, različne modele, recimo Ferrari Superamerica in Ferrari F430, pa več klasičnih modelov, kot so recimo Ferrari 400 in več manjših, ki pričarajo pravo Ferrarijsko vzdušje. Na koncu se bomo ustavili še v trgovinici pri muzeju za nakup kakšnega spominčka v Ferrari stilu. Po nepozabnem doživetju bomo vožnjo nadaljevali do kraja Rimini, ki se razprostira na več kot 20 km italijanske strani Jadranskega morja. Ogledali si bomo rimske in srednjeveške zgradbe: Arco di Augusto, most Ponte di Tiberio, gradič družine Malatesta, cerkev Sant’ Agostino, ki ima freske iz 14. stoletja, nato pa se bomo nastanili v hotelu. Po krajšem počitku sledi večerja, nato pa obisk lokalov in diskotek, kjer se bomo zabavali do jutranjih ur. Nočitev.
2. dan
Rimini – Mirabilandija – Rimini
Po zajtrku nas čaka nepozabni dan v zabaviščnem parku Mirabilandija, kjer se bomo zabavali na številnih atrakcijah zabavišča. Spuščali se bomo po brzicah, se zapeljali s čolnom čez slap in s panoramsko železnico, se vrteli na vrtiljakih in drveli z vlakom smrti. Zvečer povratek v hotel, krajši počitek in osvežitev, večerja in obisk katere izmed diskotek. Nočitev.
3. dan
Rimini – Gradara – San Marino – Slovenija
Po zajtrku se bomo odpravili proti slikovitemu, srednjeveškemu mestecu Gradara, ki ga v svoji Božanski komediji opeva Dante. Sam grad, ki se tu nahaja, je povezan s tragično ljubezensko zgodbo med Paolom in Francesco, nas pa čaka sprehod skozi mestno jedro in po želji na licu mesta doplačilo za ogled gradu. Nekaj prostega časa, nato pa bomo nadaljevali v San Marino, ki je najmanjša in najstarejša republika na svetu, nad katero se dvigajo trije vrhovi Monte Titana. Ogledali si bomo obzidje, vrata sv. Frančiška, Trg svobode, vladno palačo, baziliko sv. Marina, trdnjavo, … Sledi prosto za raziskovanje slikovitih ulic, nato pa v popoldanskih urah povratek v Rimini, kjer lahko druženje nadaljujemo na plaži. Večerja in obisk diskoteke. Nočitev.
4. dan
Rimini – počitnice na plaži
Dan po zajtrku bo namenjen igram in počitku na plaži. Sonce, morje, glasba in zabava bodo tematika tega dne. Razdeljeni v skupine bomo tekmovali za vstopnico ogleda MOTO GP v Misanu in za manjše nagrade. Zvečer pa po večerji zaključna zabava v diskoteki in slovo od prijateljev, ki jih bomo spoznali v teh dneh. Nočitev.
5. dan
Rimini – Ravenna – Ferrara – Slovenija
Po zajtrku sledi slovo od čudovitega letovišča Rimini in vožnja proti domu. Na poti bomo naredili še postanek v Ravenni, ki je bila nekoč pristanišče, danes pa je okoli 10 km oddaljena od morja in naj bolj znana po mozaikih starih 1500 let in več. V mestu je 8 objektov pod zaščito Unesca, med njimi bomo obiskali Baziliko Sant’Apollinare in Classe, ki je najbolj znana bazilika z najbolj ohranjenim čudovitim mozaikom živih barv iz tistih časov. V njeni notranjosti lahko vidimo tudi marmorne sarkofage bivših nadškofov. Od tu bomo nadaljevali v Ferraro, v nekdanje renesančno mestece, ki je prava arhitekturna zapuščina, ki se odraža v mogočnih meščanskih stavbah, palačah, bogatih galerijah in cerkvah. Ogledali si bomo mestno središče in se sprehodili mimo palač: Casa Romei, Palazzo Schifanoia, Palazzo dei Diamanti z nenavadno fresko. Po ogledih prosto še za zadnje italijanske testenine ali pizzo in že bomo na poti domov, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
 • zunanje oglede po programu,
 • 4 x polpenzion in namestitev v hotelu 3*,
 • vstopnina v zabaviščni park Mirabilandija,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje in organizacijo izleta.
 • obisk Ferrarijevega muzeja (galerije): 10 EUR,
 • vožnja Ferrarija na simulatorju: 10 minut 25 EUR, 15 minut 35 EUR,
 • Bazilika v Ravenni: cca 8,50 EUR.
 • animacija in animacijski program: cca 20 EUR.
 • vstopnine so bile preverjene na dan sestave programa, doplačila so bodo zaračunala po cenah na dan obiska,
 • ponudba je sestavljena brez točno določenega datuma odhoda in zaradi gibanja sezon so možna manjša odstopanja v cenah. Prav tako ponudba velja za potrditev vsaj 6 mesecev pred odhodom.
 • Animacija se bo odvijala v prostem času, ko ne bo strokovnih ekskurzij in na poti v času, ko ne bo namenjen nočnemu počitku. V večernih urah oz. v diskoteki bo poskrbljeno za tematske zabave, ki bodo povezane s spoznavanjem destinacije, na kateri se bomo nahajali s poudarkom na spoznavanju destinacije s čutili in absorbiranju znanja na drugačen način. Na plaži se bomo potrudili, da bodo tekmovanja potekala na način team buildinga (složnost, pomoč pri premagovanju itd). Zmagovalci bodo nagrajeni s praktičnimi nagradami in enodnevnimi izleti. Pri številu nad 40 oseb bosta prisotni dve animatorki oz. animatorja, ki bosta zadolženi, da bosta čez noč skrbeli za nadzor nad dijaki v diskoteki, za katero se bodo z dijaki dogovorili, da jo bodo obiskali.