Maturantski v Lloret de Mar – Azurna Obala, Provansa, Costa Brava

 

1. dan
Slovenija – Italija
Odhod ob dogovorjeni uri, vožnja v smeri Italije in naprej po italijanskih avtocestah mimo Trsta, Benetk, Verone, Genove, proti Franciji.
2. dan
Monaco – Nica – Cannes
V jutranjih urah prihod na francosko riviero, v Kneževino Monaco, drugo najmanjšo (takoj za Vatikanom) in najbolj gosto poseljeno državo na svetu. Ogledali si bomo staro mesto na skalnem pomolu, Monte Carlo, ki je glavni stanovanjski del in letoviško območje s Casinoji ter pristaniško območje, imenovano Port Hercule. Sprehodili se bomo po ulicah, kjer vsako leto poteka Monaco Grand Prix, ena izmed najprestižnejših avtomobilskih dirk na svetu. Ustavili se bomo pri prinčevi palači, kjer poteka menjava straže ter z ogledi po želji nadaljevali v oceanografskem muzeju, ki leži v čudoviti zgradbi, ki se dviga nad pečinami in morjem. Muzej je več kot 30 let vodil Jacgues Cousteau, ki ga poznamo po oddajah, ki so govorile o podmorskem življenju. Zelo zanimivo si bo ogledati velik akvarij, ki se razprostira v dveh nadstropjih in predstavlja trenutni življenjski prostor za več kot 4000 različnih morskih organizmov. Postanek lahko naredimo tudi v botaničnem vrtu z več kot 7000 eksotičnimi vrstami rastlin in z naravno votlino s stalagmiti in stalaktiti. Vsekakor pa bom naredil postanek v vasici Ezze, ker bomo obiskali znano parfumerijo. Po vodenem ogledu bo na voljo prosti čas za nakup dišečih izdelkov, od mil do parfumov. Nato bomo nadaljevali po Azurni obali vse do največjega francoskega mesta na obali, Nice. Ustavili se bomo v srcu starega mesta, v Cours Saleya, kjer se nahaja tržnica sadja, zelenjave in cvetja. Poiskali bomo dišeče rogljičke in se odpravili na ogled enega najlepših mestnih trgov Palace Rosseti, s katedralo Ste-Reparate, ki ima zelo lepo, s keramiko obloženo kupolo, nato pa bomo vožnjo nadaljevali mimo malih in velikih mondenih krajev, vse do mondenega Cannesa, kjer se bomo sprehodili po znameniti ulici La Croisette, vse do Palače slavnih, kjer vsako leto poteka znameniti filmski festival. Prosto do prevoza v hotel, večerja in nočitev.
3. dan
Cannes – Aix en Provence – Lloret de Mar
Po zajtrku nas čaka prijetna vožnja proti Španiji. Na poti bomo naredili krajši ogled nekdanje provansalske prestolnice Aix en Provence, ki jo imenujejo tudi prestolnica fontan. Mesto je polno mladine, saj tu študij po srednji šoli nadaljujejo številni mladi Francozi. Mesto je res svetovljansko in prijetno. Od bomo nadaljevali pot s krajšimi postanki proti Španiji, da bomo čim prej prispeli v Lorret de Mar, kjer se bomo namestili v hotelu in pričeli »ta pravi« del maturantskega izleta. Večerja, nato pa prvo raziskovanje diskotek v okolici hotela. Nočitev.
4. dan
Lloret de Mar – Barcelona na tisoč in en način
Po zajtrku se bomo odpravili proti Barceloni. Naš prvi postanek bo pod vznožjem 542 m visokega Tibidaba, kjer se bomo spoznali s prvo Gaudijevo umetnijo. Sprehodili se bomo po Guellovem parku, se fotografirali pred dvema najbolj fotografiranima motivoma, to sta kuščar in kačja glava, počitek pa našli na neskončno dolgi, vijugasti klopi. Od tu bo tudi čudovit pogled na Ramblo in Sagrada Familio, drugo zelo znano znamenitost Barcelone, do katere se bomo tudi odpravili. Kmalu bomo prispeli do nogometnega stadiona Camp Nou kluba FC Barcelona oz. Barça, ki velja za enega najboljših svetovnih klubov. Po želji si bomo ogledali veličasten stadion in muzej o zgodovini tega kluba ter zaključili v trgovini z nogometnimi izdelki. Nadaljevali bomo na grič Montjuic, ki se dviga nad pristaniščem. Zanimal nas bo predvsem del s športnimi objekti, ki so nastali za potrebe Olimpijskih iger leta 1992. Po ogledu se bomo spustili v pristanišče do spomenika Krištofu Kolumbu in kjer se začne znamenita Rambla. Krajši sprehod po tej peš coni med kipi, ki oživijo za euro ali dva, nekaj napotkov za preživetje prostega časa, nato pa pohajkovanje po svoje. Lahko si ogledamo akvarij ali pa si v eni izmed restavracij privoščimo špansko Paello ali Tapas. Ustavili se bomo še na tržnici La Boqueria, ki je polna raznobarvnih živil, sadja, zelenjave in glasnih trgovcev. Ob dogovorjeni uri se bomo ponovno zbrali in se vrnili v hotel, kjer se bomo odpočili, osvežili in pripravili na večerjo, po kateri bomo nadaljevali večer v eni izmed diskotek. Nočitev.
5. dan
Lloret de Mar (počitnice ali faktulativni izlet Monserrat – fontane)
Po poznem zajtrku po želji prosto ali animacija ob bazenu ter na plaži vse do kosila, nato pa poldnevni izlet na Monserrat, na sveto goro Kataloncev, ki je znana po baziliki s črnim kipcem svete Matere Božje, ki je zaščitnica Katalonije. Po ogledu bazilike sledi postanek v šampanjskih kleteh, ki so največje na svetu. V kolikor bo ta dan predstava »magičnih fontan« bomo dan zaključi na trgu Placa de Espana v Barceloni, kjer stoji fontana La Font Magica in ob soju luči ter spremljavi glasbe spremljali zanimivo predstavo. Sledi povratek v hotel, osvežitev in še ena nepozabna tematska noč v eni izmed diskotek. Nočitev.
6. dan
Lloret de Mar – letališče – Slovenija
Prosto do odhoda na letališče, transfer in po opravljenih formalnosti polet proti domu in po pristanku organiziran transfer v domač kraj.

 

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
 • letalski prevoz in letališke takse v eno smer,
 • zunanje oglede po programu,
 • 1 x polpenzion v hotelu 2/3* v Cannesu oz. okolici,
 • 3 x polni penzion v hotelu 3* v Lloret de Mar,
 • obisk parfumerije,
 • celodnevni izlet v Barcelono z vstopnino v Guel park,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje in organizacijo potovanja.
 • akvarij v Monacu: 6,50 EUR,
 • botanični vrt v Monacu: 3,80 EUR,
 • Camp Nou: 17 EUR,
 • park Guel v Barceloni: 7 EUR,
 • fakultativni izlet v šampanjske kleti in na Montserrat: 15 EUR,
 • Flaminco Show: 20 EUR,
 • obisk diskotek: 10 EUR,
 • animacija in animacijski program: cca 20 EUR,
 • transfer letališče – domači kraj: cena odvisna od kraja povratka, cca 25 EUR.
 • vstopnine so bile preverjene na dan sestave programa, doplačila so bodo zaračunala po cenah na dan obiska,
 • ponudba je sestavljena brez točno določenega datuma odhoda in zaradi gibanja sezon so možna manjša odstopanja v cenah. Prav tako ponudba velja za potrditev vsaj 6 mesecev pred odhodom,
 • plačilni pogoji: na obroke do odhoda brez obresti in dodatnih stroškov.
 • Animacija se bo odvijala v prostem času, ko ne bo strokovnih ekskurzij in na poti v času, ko ne bo namenjen nočnemu počitku. V večernih urah oz. v diskoteki bo poskrbljeno za tematske zabave, ki bodo povezane s spoznavanjem destinacije, na kateri se bomo nahajali s poudarkom na spoznavanju destinacije s čutili in absorbiranju znanja na drugačen način. Na plaži se bomo potrudili, da bodo tekmovanja potekala na način team buildinga (složnost, pomoč pri premagovanju itd). Zmagovalci bodo nagrajeni s praktičnimi nagradami in enodnevnimi izleti. Pri številu nad 40 oseb bosta prisotni dve animatorki oz. animatorja, ki bosta zadolženi, da bosta čez noč skrbeli za nadzor nad dijaki v diskoteki, za katero se bodo z dijaki dogovorili, da jo bodo obiskali.