Japonska express

 

1. dan
Slovenija
Ob dogovorjeni uri organiziran transfer na eno izmed sosednjih letališč. Po opravljenih formalnostih polet proti Japonski.
2. dan
Tokyo
Po pristanku transfer do hotela in nastanitev. V kolikor bo prihod dovolj zgodaj, sledi prvo spoznavanje bližnje okolice in okušanje japonske kulinarike, za kar bo poskrbela naša vodnica. Nočitev.
3. dan
Tokyo – Hiroshima
Zjutraj se bomo s hitrim vlakom odpravili proti Hiroshimi, kjer se bomo najprej odpravili do otoka Miya, najbolj fotogenične točke Japonske. Ogledali si bomo slavne plavajoče »torri« oz. vrata templja. Prosto za obrok v lastni režiji. Krajši sprehod, nato pa bomo vstopili v temelj Daisho in se sprehodili še do razgledne točke na hribu Misen, od koder je lep pogled na zaliv Hiroshime. Povratek v mesto in že bo na vrsti večerja – okonomiyaki, lastna tipična jed, ki jo znajo najbolje pripraviti prav v Hiroshimi. Nočitev.
4. dan
Hiroshima – Kyoto
Po zajtrku bomo obiskali bomo Peace Memorial Park (prikaz napada z atomsko bombo na Hiroshimo), nato pa foto postanek za Hiroshima dome. In že se bomo s hitrim vlakom odpeljali v Kyoto, kjer sledi namestitev, nato pa ogled proizvodnje lokalnega alkohola – sakeja. Sledi sprehod do templja Fushimi – Inari in skozi tisoče oranžno-rdečih vrat oz. »torii« in pričakali sončni zahod. Tekom dneva ali za čas večerje bo poskrbljeno za prehrano. Nočitev.
5. dan
Kyoto
Po zajtrku se bomo odpeljali do Zlatega paviljona (Kinkakuji) in templja Ryoan, kjer se bomo za trenutek potopili v vrt in meditirali. Ustavili se bomo pri gradu Nijo in si ogledali notranjost, ki slovi po bogatih dekoracijah. Sledi obisk lokalne tržnice in prosti čas za kosilo – priporočamo suši. Nato bomo obiskali Srebrni paviljon (Ginkakuji) in si ga ogledali ter nadaljevali sprehod po »poti filozofije« do templja Heian. Večerni obisk Giona in Kiyumizu templja. Počutili se bomo kot v filmu, saj se bomo sprehajali po eni najstarejših območij Kyota in čakali na primeren trenutek, da s fotoaparati ujamemo gejše. Nočitev.
6. dan
Kyoto – Tokyo
Po zajtrku bomo s hitrim vlakom nadaljevali do Tokya, kjer se bomo odpravili v središče dogajanja, v Shinjuku in Harajuku, ki slovi po nenavadni modi mladih Japoncev. Obiskali bomo Cesarsko palačo in tempelj Meiji ter se podali na lov za kulinaričnimi dobrotami. Nočitev.
7. dan
Tokyo – Hakone – Tokyo (po želji še Akihabara)
Odpeljali se bomo do mesta Hakone, kjer se bomo podali do galerije na prostem in občudovali kako se prepletata sodobna japonska umetnost in čudovita narava. Sledi vožnja do mesteca Gora, kjer bomo najprej zavonjali žveplo, potem pa zagledali košare jajc… Zakaj neki so tam…To najlepše vidno območje vulkanskega delovanja si vsekakor zasluži nekaj naše pozornosti. V nadaljevanju bomo za pol ure prepustili spoštljivim pogledom na mogočen Fuji, saj se bomo z ladjo popeljali po jezeru Ashi. Povratek v Tokyo, po želji si lahko pogledamo še elektronsko ‘Meko’ Akihabaro. Nočitev.
8. dan
Tokyo – Slovenija
Prosto do odhoda na letališče. Še zadnje slovo od tradicionalne in tako moderne dežele in že bomo na poti proti domu. Po pristanku organiziran transfer na odhodna mesta prvega dne.

 

 • letalski prevoz in letališke takse,
 • transfer na letališče in nazaj,
 • transferje po programu (vlak, tramvaj, avtobus),
 • vse zunanje oglede po programu z vstopninami,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah 3* v hotelih,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje slovenske japonsko govoreče vodnice,
 • organizacijo potovanja.
 • enoposteljna soba.
 • Japonska viza je na letališču Narita brezplačna,
 • predvideni stroški osebne porabe cca 70 EUR na dan,
 • pridržujemo si pravico do spremembe cen (letališka taksa, viza, sprememba tečaja) 10 dni pred odhodom,
 • zajtrki v hotelih običajno niso organizirani, zato bo za organizacijo teh poskrbela vodnica na licu mesta za tiste, ki zajtrkujejo, kar pomeni zgodnejše vstajanje za te potnike, prav tako bo poskrbela za poceni prehranjevanje tekom dneva,
 • minimalno število potnikov za izvedbo programa: 8.