Glasbeni Trst

Odhod ob dogovorjeni uri iz dogovorjenega kraja in vožnja v smeri Ljubljane ter naprej proti Italiji. Na poti bomo naredili krajši postanek za prvo jutranjo kavico, nato pa bomo nadaljevali v Italijo. Z ogledi bomo pričeli v Trstu, v mestu s čudovito arhitekturo iz apnenčastih kamenin, po katerih je Trst opravičeno dobil ime »belo mesto«. […]

Odhod ob dogovorjeni uri iz dogovorjenega kraja in vožnja v smeri Ljubljane ter naprej proti Italiji. Na poti bomo naredili krajši postanek za prvo jutranjo kavico, nato pa bomo nadaljevali v Italijo. Z ogledi bomo pričeli v Trstu, v mestu s čudovito arhitekturo iz apnenčastih kamenin, po katerih je Trst opravičeno dobil ime »belo mesto«. Odpeljali se bomo na panoramsko vožnjo na grajski hrib, kjer se ob gradu nahaja cerkev zavetnika mesta Sv. Justa in arheološki ostanki rimskega mesta, ki je nosilo ime Tergeste. Po ogledu se bomo odpravili v center mesta in naredili kratek sprehod čez Piazza Unita, mimo Teatra Verdi, čez borzni trg s hišo Bartoli, stankov starega rimskega gledališča, od tam pa nazaj prejo Corsa do Ponte Rosa. Nekaj prostega časa za kosilo ali individualne oglede ali nakupe, nato pa ob 15.30 uri ogled predstave v Teatro Verdi. Po ogledu se bomo odpravili proti domu, vendar se bomo ustavili še na na kmetiji z bogato zgodovino, kjer jim spremembe skozi različna obdobja niso prišle do živega in se je ohranila pristnost, toplina in domačnost, ki jo delijo s svojimi gosti in nadaljujejo tradicijo svojih prednikov, postregli z okusno in skrbno pripravljeno kraško večerjo in nas za na konec popeljali v domačo klet, kjer bomo degustirali kraška vina in domač narezek. Odhod proti domu ob dogovorjeni uri.

  • prevoz, cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
  • oglede po programu,
  • zavarovanje,
  • vodenje in organizacijo potovanja.
  • opera v Teatro Verdi in večerja: cca 12-14 EUR, lahko tudi kaj cenejšega.
  • aperitiv, juha (vipavska mineštra in goveja), dve vrsti mesa (en kos obložen in en kos v vinski omaki), pečen krompir iz pečice z zelišči, zelenjavna »ričota«, rumena polita polenta, jesenska solata, jesenska sladica (štrudelj z jabolki, figami, grozdnimi jagodami in kašo), ogled kleti z degustacijo 3-4 sort vina in »rahlim« narezkom.