Gardsko jezero s parkom Natura Viva in Verono

 

1. dan
Slovenija – Park Natura Viva – Gardsko jezero
Ob 5. uri odhod in vožnja v smeri Ljubljane, Fernetičev ter mimo Benetk, Padove in Vicenze do mesta zaljubljencev – Verone. Sledi krajši ogled mesta; to je trg Bra, rimski amfiteater, sprehod do trga Erbe s tradicionalno tržnico, trga Seniorjev in do Julijine hiše z znamenitim balkonom. Nekaj prostega časa za kavico ali kakšen obrok hrane, nato pa bomo nadaljevali do bližine Gardskega jezera, kjer bomo obiskali Parka Natura Viva. Z avtobusom se bomo zapeljali med spuščenimi divjimi živalmi in doživeli občutek pravega afriškega safarija. Skozi steklo na avtobusu nas bodo pozdravljale žirafe, sloni, divje mačke, divjad in raznovrstna perjad. Po safarijskem delu si bomo ogledali še klasični živalski vrt. Ustavili se bomo tudi v parku dinozavrov, ki so postavljeni v naravni velikosti. Prelepa narava in zanimive živali nas bodo gotovo očarale. Počasi bomo nadaljevali do Gardskega jezera, do polotočka, ki sega daleč na jezero. Sprehodili se bomo čez mestece Sirmione, kjer bomo videli trdnjavo, kjer je danes muzej, nekdaj pa je zapirala prehod v prijetno turistično mestece z ozkimi ulicami, številnimi trgovinami in lokali. Na tem polotočku se nahajajo še Catullova jama, termalni izviri, arheološke izkopanine, kanal pri Scaligerovem gradu. Ogled, nato pa prosto do povratka v hotel. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
2. dan
Gardsko jezero – Verona – Slovenija
Po zajtrku se bomo podali ob obali Gardskega jezera naokoli. Pot nas bo vodila skozi Bardolino do Gardo do Malcesine, ki je izhodišče za potepe na bližnjo goro Monte Baldo. Kdor si ne bo želel z gondolo na goro, si bo privoščil prosti čas v slikovitem mestecu z ozkimi pisanimi ulicami in Scaligerijevim gradom na jezerskem rtu. Ostali se bomo (za doplačilo) podali na goro Monte Baldo z gondolsko žičnico, ki se vrti okrog osi tako, da ima vsak ne glede na to kje stoji, možnost veličastnega razgleda na jezero z okolico. Naslednji daljši postanek bo na severu jezera v Rivi del Gardo, ki ga obdajajo visoke gore. Nazaj domov se bomo vračali po zahodni strani jezera do kraja Limmone, kjer se nahajajo nasadi agrumov. V kolikor bo čas bomo naredili še kakšen postanek, vsekakor pa se bo potrebno tja do 18. ure posloviti od Gardskega jezera in se odpraviti proti domu, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

 

  • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in ostale pristojbine, stroške dveh voznikov, stroške check pointa v Verono,
  • zunanje oglede po programu,
  • vstopnino v park Natura Viva,
  • polpenzion v hotelu 3*,
  • osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje ter organizacijo izleta.
  • Gondola (potrebna odločitev ob prijavi): cca 15 EUR,
  • riziko odpovedi: 7,60 EUR na par (zakonska ali izven zakonska partnerja, znanca)
  • dodatno zdravstveno  zavarovanje CORIS (kritje 25.000 EUR, min. 7 oseb): 3,60 EUR