Ful kul na Costa Bravi s postankom v Avignonu in na Azurni obali

 

1. dan
Slovenija – Katalonija
Odhod v popoldanskih urah in vožnja v smeri Italije in naprej po italijanskih avtocestah mimo Trsta, Benetk, Verone, Genove proti Franciji, na francosko riviero v Kneževino Monaco. Sprehodili se bomo po ulicah, kjer vsako leto poteka Monaco Grand Prix, ena izmed najprestižnejših avtomobilskih dirk na svetu, vse do palače rodbine Grimaldi, sodišča, Oceanografskega muzeja, luksuznih hotelov in slavnega Casinoja. Po ogledih pa nadaljevanje poti proti Španiji, v Katalonijo.
2. dan
Lloret de Mar
Po prihodu v Lloret de Mar sledi namestitev v hotelu, osvežitev, kosilo in prosto, nato pa sprehod do plaže Playa de Lloret, kjer se bomo sproščali ob raznih animacijskih igrah, poležavanju in predajanju sončnim žarkom. Zvečer pa večerja in prvi obisk ene izmed diskotek, kjer nas čaka tematska zabava, animacija in druženje, tudi s sovrstniki iz drugih držav.
3. dan
Barcelona na tisoč in en način
Po zajtrku se bomo odpravili proti Barceloni. Naš prvi postanek bo pod vznožjem 542 m visokega Tibidaba, kjer se bomo sprehodili po Guellovem parku, se fotografirali pred dvema najbolj fotografiranima motivoma, to sta kuščar in kačja glava, počitek pa našli na neskončno dolgi, vijugasti klopi in občudovali Sagrada Familio, drugo zelo znano znamenitost Barcelone, do katere se bomo potem tudi odpravili. Po postanku pri tej znameniti katedrali bomo nadaljevali do nogometnega stadiona Camp Nou kluba FC Barcelona oz. Barça, ki velja za enega najboljših svetovnih klubov. Po želji si bomo ogledali veličasten stadion in muzej o zgodovini tega kluba ter zaključili v trgovini z nogometnimi izdelki. Pot nas bo nato vodila do Španske vasi – Poble Espanyol, ki prikazuje arhitekturo španskih pokrajin in na grič Montjuic, ki se dviga nad pristaniščem. Zanimal nas bo predvsem del s športnimi objekti, ki so nastali za potrebe Olimpijskih iger leta 1992. Po ogledu se bomo spustili v pristanišče do spomenika Krištofu Kolumbu in kjer se začne znamenita Rambla. Krajši sprehod po tej peš coni med kipi, ki oživijo za euro ali dva. Ustavili se bomo še na tržnici La Boqueria, ki je polna raznobarvnih živil, sadja, zelenjave in glasnih trgovcev ter v gotski četrti, imenovani Barri Gothic, kjer stoji tudi katedrala, posvečena Krištofu Kolumbu. Nato pa prosto za raziskovanje ali obrok španske Paelle ali Tapasa, morda celo obiska zelo zanimivega akvarija. Ob dogovorjeni uri se bomo ponovno zbrali in se vrnili v hotel, kjer se bomo odpočili, osvežili in pripravili na večerjo in zabavo, v eni izmed diskotek. Tematska zabava ali karaoke.
4. dan
Monserrat in Šampanjske kleti ter ogled fontan v Barceloni
Po poznem zajtrku po želji prosto ali animacija ob bazenu ter na plaži vse do kosila, nato pa poldnevni izlet na Monserrat, na sveto goro Kataloncev, ki je znana po baziliki s črnim kipcem svete Matere Božje, ki je zaščitnica Katalonije. Po ogledu bazilike sledi še postanek v šampanjskih kleteh, ki so največje na svetu, nato pa v večernih urah obisk Flamenko predstave, kjer bomo uživali v eleganci in strasti fascinantne predstave, ki nas bo popeljala skozi folkloro, glasbo in ples, da začutimo moč, strast in čutnost tega španskega plesa in še v zadnjih detajlih spoznamo Španijo še na ta način. V kolikor bo ta dan predstava »magičnih fontan«, bomo dan zaključi na trgu Placa de Espana v Barceloni, kjer stoji fontana La Font Magica ter ob soju luči in spremljavi glasbe spremljali zanimivo predstavo. Sledi povratek v hotel, osvežitev in še ena nepozabna tematska noč v eni izmed diskotek.
5. dan
Gerona – Figueres (Muzej Salvadorja Dalija)
Po zajtrku prosto do kosila, nato pa krajši skok v Gerono, najstarejše univerzitetno mesto v Španiji. Sprehodili se bomo po židovski četrti, videli mestno stolnico in številne univerze. Prosto po želji, nato pa bomo nadaljevali do rojstnega kraja španskega slikarja Salvadorja Dalija, v Figueres, kjer si bomo ogledali Dalijev muzej in spoznali njegovo ekstravagantno življenje skozi sprehod po muzeju in razlago našega vodnika. Proti večeru povratek v hotel, večerja in še zadnja zaključna, nepozabna zabava v najbolj znani diskoteki v Lloret de Maru. Druženje in zabava do jutra.
6. dan
Lloret de Mar – Pont du Gard – Avignon – Arles
Po zajtrku nas čaka slovo in že bomo na poti proti Franciji, do Unescove dragocenosti, avkaduktu Pont du Gard, starodavnega rimskega vodovodnega mostu, ki prečka reko Gardon, ki si ga bomo ogledali, prav tako pa tudi pripadajoči se muzej. Od tu bomo nadaljevali do Avignona, nekdanje papeške prestolnice, kjer si bomo po želji pod lokalnim vodstvom ogledali veličastno Papeško palačo s stolnico in srednjeveški most Pont St. Benezet, ki prav tako spada pod zaščito Unesca. Od tu pa bomo nadaljevali v Alres, kjer bomo videli bomo veličastni amfiteater, ki ga danes uporabljajo za gledališke predstave, cerkev St.Trophime s samostanom, ki velja za eno najlepših cerkva v Franciji, hkrati pa je poznana tudi po kronanju Friderika Barbarosse, videli bomo tudi križni hodnik, Chryptoportiques, gledališče,… Sledi namestitev, večerja in nočitev.
7. dan
Arles – Aigues Mortes – Azurna obala
Po zajtrku se bomo odpravili v Naravni park Camargue, ki predstavlja izjemno bogato področje, kjer se pasejo znameniti divji kamaraški konji in črni biki ter se prosto sprehajajo roza flamingi. Sprehodili se bomo po obalnih sipinah Pointe de l’Espiguette pri kraju Le Grau du Roi, nekaj časa pa preživeli še v čudovitem mestu Aigues Mortes, ki je zazidan na robu solin v Camargue. Nekateri ga imenujejo mesto ”mrtvih voda”, ki je bilo ustanovljeno kot izhodišče križarjev za 7. in 8. križarsko vojno, videli pa bomo tudi Tour del Costance in obzidje, nato pa nas čaka vožnja proti domu, s postankom na Azurni obali. Obiskali bomo mondeni Cannes in se sprehodili po znameniti ulici La Croisette vse do Palače slavnih, kjer vsako leto poteka znameniti filmski festival, nato pa na hitro obiskali še eno izmed znamenitih francoskih parfumerij, kjer nam bodo z veseljem odprli vrata in nas popeljali v skrivnostni svet dišav. Na koncu še kakšen nakup in že bomo na poti proti Tolminu.
8. dan
Italija – Slovenija
Vožnja nam bo hitro minila, saj bo utrujenost pripomogla k počitku z zaprtimi očmi. Še zadnje besede naših spremljevalcev – vodnice in animatork ter naših profesorjev, nas bodo kmalu opomnili, da smo prispeli nazaj domov.

 

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
 • zunanje oglede po programu,
 • 4x polni penzion v hotelu 3* v Lloret de Mar,
 • 1x polpenzion v hotelu/hostlu 3* v okolici Avignona,
 • vstopnine: Dalijev muzej in obisk parfumerije,
 • celodnevni izlet v Barcelono,
 • poldnevni izlet na Monserrat in ogled šampanjskih kleti,
 • poldnevni izlet v Gerono in Figueres,
 • predstavo Flamenco show,
 • vstopnino v diskoteke,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • animacijo ves čas potovanja,
 • vodenje vodnika z licenco GZS in organizacijo potovanja.
 • Camp Nou: cca 17 EUR.
 • Animacija: Animacija se bo odvijala v prostem času, ko ne bo strokovnih ekskurzij in na poti v času, ko ne bo namenjen nočnemu počitku. V večernih urah oz. v diskoteki bo poskrbljeno za tematske zabave, ki bodo povezane s spoznavanjem destinacije, na kateri se bomo nahajali (Parfum party, Jagoda party, Party ala Gaudy, Flamenco party, Karaoke ipd.) s poudarkom na spoznavanju destinacije s čutili in absorbiranju znanja na drugačen način. Na plaži se bomo potrudili, da bodo tekmovanja potekala na način team buildinga (složnost, pomoč pri premagovanju ovir itd). Zmagovalci bodo nagrajeni s praktičnimi nagradami in enodnevnimi izleti. Pri številu nad 45 oseb bosta prisotni dve animatorki, ki sta si pridobili izkušnje v timu Carpe diem. Animatorki bosta zadolženi, da bosta čez noč skrbeli za nadzor nad dijaki v diskoteki, za katero se bodo z dijaki dogovorili, da jo bodo obiskali.
 • Varnost: Za varnost dijakov bom poskrbljeno in opredeljeno v varnostnem načrtu.