Filmsko doživetje Bavarske

 

1. dan
Slovenija – Muenchen (letališče F. J. Strauss, Allianz Arena, Bavarski filmski studiji)
Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja s krajšimi postanki na poti proti bavarski prestolnici Muenchnu, kjer se bomo najprej na ustavili na tridesetem največjem letališču na svetu, na letališču Franza Josefa Straussa. Po varnostni kontroli se bomo sprehodili po letališču – po terminalu 1 in 2, mimo dveh vzletno-pristajalnih stez in dveh gasilskih postaj ter tako v malo manj kot uri dobili vpogled v zakulisje dogajanja na letališču, ki je skrito običajnemu popotniku. V kolikor bo možno, bomo vstopili tudi v Airbus A380 letalske družbe Emirates. Po ogledu prosto za kosilo v letališki pivovarni – restavraciji in čas za raziskovanje »letaliških trgovin«. Nato bomo pot nadaljevali do najmodernejšega stadiona v Evropi, Alliaz Arene, kateremu Bavarci pravijo kar vesoljska ladja, ki je pristala na severnem delu mesta. Po želji za doplačilo voden ogled po areni in sveta bayernskega nogometa. Popoldan nas čaka pravi filmski izziv, saj bomo obiskali Bavarske filmske studie, kjer nastajajo filmi in televizijske oddaje. Lokalni vodnik nam bo pojasnil kako izdelujejo filmske klasike in TV serije. Sprehodili se bomo po studiih, kjer snemajo filme in doživeli prikaz neverjetnih trikov in učinkov ter stvari, ki jih večina smrtnikov nikoli ne bo imela možnost vidi in doživeti. Na koncu bomo doživeli vrhunec filmskega showa in obiskali 4D kino s senzacionalnim zvočnim sistemom, kar je izkušnja, ki je res ne smemo zamuditi. Zvečer nas čaka le še obisk tipične bavarske restavracije, kjer nam bodo domačini, oblečeni v tradicionalne noše, postregli z večerjo in velikim odmerkom bavarske gostoljubnosti. Sledi namestitev in osvežitev, nato pa obisk diskoteke v okviru namestitvene enote. Nočitev.
2. dan
Muenchen (Olimpijski park in stolp, mestno jedro, Tehnični muzej) – Obberammergau
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled mestnih znamenitosti Muenchna. Zapeljali se bomo do Olimpijskega parka s slavnim stadionom, stolpom, dvoranami in drugimi športnimi objekti. Po želji se bomo za doplačilo povzpeli na vrh Olimpijskega stolpa, kamor nas bo dvigalo v nekaj sekundah dvignilo na 190 m višine. Tako bomo doživeli breztežnost ob ustavljanju na vrhu, na poti navzdol pa imeli občutek prostega pada. Po ogledu bomo nadaljevali z ogledi v mestnem središču. Videli bomo mestna vrata, Marijino cerkev z velikima čebulastima zvonikoma, gotsko Novo mestno hišo, katere zunanjost lepša znameniti Glockenspiel, kjer ob določeni polni uri nastopijo mehanični glasbeniki, zaplešejo sodarji in se bojujejo vitezi. Na koncu bomo obiskali še Tehnični muzej, ki stoji na sredi otoka Isar. Obisk muzeja bo pravo doživetje za vse ljubitelje tehnike, saj gre za prikaz razvoja tehnike od samega začetka pa do današnjih dni. Številni eksponati nam bodo omogočili vpogled v delovanje strojev od letala, lokomotive in vse do rakete. Ob dogovorjeni uri se bomo zbrali pri avtobusu in pot nadaljevali na jug Bavarske, do kraja Oberammergau, ki je svetovno znan po pasijonskih igrah in odličnih rezbarskih mojstrovinah. Sprehodili se bomo mimo edinstvenih, lepo poslikanih pročelij hiš, mimo lepe baročne župnijske cerkve in številnih trgovinic s tipičnimi spominki, nato pa zavili v eno izmed podeželskih restavracij, kjer nas bodo pričakali z večerjo, po kateri sledita namestitev in nočitev.
3. dan
Oberammergau (okolica) – Fussen (grad Neuschwanstein) – Innsbruck – Slovenija
Po zajtrku nas čaka vožnja do kraja Fussen, kjer si bomo v bližini ogledali grad Neuschwanstein, ki bo nase s svojim izgledom kot iz pravljice opozoril že iz daljave. Z besedami težko opisljiva kulturna dediščina Bavarske, se lahko pohvali s svojo imenitnostjo in edinstvenim slogom, ki sta nastala v mislih njegovega primarnega lastnika kralja Ludvika II. Bavarskega, ki je zaslovel predvsem zaradi tega gradu. Označevali so ga kot “norega” Ludvika. Glede na izgled gradu, ki je nastal v 19. stoletju, so njegove ideje res bile nekoliko časovno neumestne. Njegove sanje občudujejo vsi, ki se navdušujemo nad zgodovino in njeno arhitekturo. Po ogledu bomo nadaljevali do glavnega mesta Tirolske, Innsbrucka, ki leži ob reki Inn. Ogledali si bomo najpomembnejše znamenitosti: slavolok Triumphpforte, stara deželna hiša, mestni stolp z zlato strešico, cerkev sv. Jakoba in na koncu obiskali »Swarovskega«. Lokalni vodnik nam bo predstavil enega najbolj znanih proizvajalcev kristala na svetu, na koncu pa bomo imeli možnost nakupa izdelkov z znatnim popustom. Oglede v Innsbrucku bomo zaključili z ogledom smučarske skakalnice, nato pa sledi le še povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

 

 • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
 • zunanje oglede po programu,
 • 2x nočitev z zajtrkom v hotelu/hostlu 3*,
 • 2x večerjo,
 • obisk letališča in bavarskih filmskih studiov,
 • obisk Tehničnega muzeja,
 • vstopnino v grad Neuschwanstein (do 18 let),
 • vodenje, organizacijo izleta.
 • Kombinirana vstopnica (FC Bayern Erlebniswelt + Arena Tour): cca 11 EUR.
 • Olimpijski stolp: 5 EUR.
 • Grad Neuscwanstein za dijake nad 18 let: 12 EUR.
 • ogled letališča je možen nad 16 let ob predložitvi veljavnega osebnega dokumenta in po opravljeni varnostni kontroli.