Doživeto popotovanje po Japonski

 

1. dan
Slovenija
Ob dogovorjeni uri organiziran transfer na bližnje letališče. Po opravljenih formalnostih polet proti Japonski.
2. dan
Tokyo
Po pristanku in opravljenih formalnostih sledi transfer v hotel, namestitev in prvo spoznavanje okolice. Nočitev.
3. dan
Tokyo (modna četrt, nakupovalna meka)
Dan bomo pričeli s sprehodom skozi Ginzo in si od zunaj ogledali Cesarsko palačo in vrtove. Preostanek dneva bomo preživeli v središču dogajanja Shinjuka in Harajuka, ki slovita po nenavadni modi mladih Japoncev. Dovolj bo časa za prvo spoznavanje Japonske kulinarike in obisk templja Meiji. Zvečer po želji kratek izlet do Akihabare, nakupovalne »meke« z elektroniko. Večerja po nasvetu vodnice in po želji posameznika. Nočitev.
4. dan
Tokyo – Kanazawa (samuraji, barvanje kimona, japonski vrtovi, gejše)
Zjutraj bomo zapustili japonsko prestolnico in se napotili v Kanazawo. Takoj, ko bomo pri Naganu prečkali tunel bomo doživeli pravo japonsko čarovnijo. Na eni strani gorska veriga Japonskih Alp (visokih do 3000 m), na drugi strani pa Japonsko morje. Sama Kanazawa pa nam bo pričarala tradicionalno in mednarodno vzdušje. Sprehodili se bomo po ulicah nekdanjih samurajev, si pogledali tradicionalno barvanje kimona, obiskali izmed treh najbolj znanih japonskih vrtov in obiskali četrt, kjer so nekoč živele gejše – morda nam ponudijo skodelico nenavadnega čaja. Tekom dneva se bomo prepustili tradicionalnim kulinaričnim užitkom in si privoščili dovolj prostega časa za sprehode in nakupe. Nočitev.
5. dan
Kazanawa – Shirakawaga – Takayama (tradicionalne vasi, japonska kulinarika)
Zjutraj se bomo odpeljali do Shirakawe in si ogledali tradicionalne vasi, obiskali eno izmed številnih kmečkih hiš in se podali na razgledno točko, nato nas čaka vožnja do Takayame, kjer sledi namestitev in večerno doživljanje japonske kulinarike po nasvetu naše vodnice, poznavalke Japonske. Po želji fakultativa v »japonske« toplice (doplačilo). Nočitev.
6. dan
Takayama – Kyoto (tržnica, skladišče riža, tehnike mučenja, panoramska vožnja)
Zjutraj si bomo ogledali tržnico in si privoščili nekaj prostega časa za nakupe in za krajši ogled mesta, med katerim bomo videli impresiven kipec meniha (prvega, ki ga zagleda, ga čaka nagrada). Ogledali si bomo še največje nekdanje skladišče riža na Japonskem in posebno sobo, kjer so prikazane tehnike mučenja iz obdobja šogunata Tokugawa. Popoldan nas čaka panoramska vožnja s prelepimi razgledi, od Japonskih Alp do kotline Kyota. Namestitev v hotelu, večerja po nasvetu vodnice in nočitev.
7. dan
Kyoto (Srebrni pavilijon, sprehod po poti filozofije, čajna ceremonija)
Ta dan nas čaka vožnja do Srebrnega pavilijona (Ginkakuji), ki si ga bomo tudi ogledali. Po želji se bomo povzpeli na hrib Daimonji, od koder je čudovit pogled na mesto. Nato nas čaka sprehod po »poti filozofije« do templja Heian in vožnja do lokalne tržnice, kjer bo dovolj časa za kosilo in nakupe. Sledi sprehod po okrožju Gion, kjer bo čas za čajno ceremonijo, mimo templja Yasaka do templja Kiyomizu – za izpolnitev posebnih želja. Nočitev.
8. dan
Kyoto (Zlati pavilijon, meditacija na vrtu, grad Nijo, sushi, proizvodnja sakeja, sončni zahod)
Še obisk enega pavilijona ta dan, in sicer Zlatega (Kinkakuji) in templja Ryoan, kjer se bomo za trenutek potopili v vrt in meditirali. Pogledali si bomo tudi grad Nijo, ki slovi po bogatih dekoracijah. Na lokalni tržnici bo prosto za hitro kosilo – priporočamo sushi, nato bomo obiskali proizvodnjo lokalnega alkohola – sakeja. Pozno popoldan pa še sprehod do templja Fushimi-Inari, kjer se bomo sprehodili skozi tisoče oranžno-rdečih vrat oz. ‘tori’ in počakali na sončni zahod. Sledi povratek v hotel in nočitev.
9. dan
Kyoto – Kobe – Hiroshima (kitajska četrt, najdaljši viseči most, slastna jed Okonomiyaki)
Zjutraj nas čaka vožnja do mesta Kobe, kjer si bomo ogledali slavno »kitajsko četrt« in most Akashi Kaikyo, ki velja za najdaljši viseči most na svetu. To čudo gradbeništva bomo opazovali iz panorame ter se sprehodili po promenadi pod samim mostom, približno 50 m nad morjem. Po ogledu sledi vožnja s hitrim vlakom do Hiroshime, kjer se bomo namestili, nato pa odpravili na večerjo, in sicer bomo poskusili tipično slastno japonsko jed Okonomiyaki, ki jo znajo najbolje pripraviti prav v Hiroshimi. Nočitev.
10. dan
Hiroshima – Miyajima (otok Miya, plavajoča vrata, zaliv Hiroshime, Peace Memorial Park, moderna Hiroshima)
V zgodnjih dopoldanskih urah se bomo s tramvajem odpravili do pristanišča, nato pa s trajektom do otoka Miya – najbolj fotogenične točke Japonske. Ogledali si bomo plavajoč ‘tori’ oz. vrat templja, se sprehodili po bližnji okolici, nato pa si ogledali tempelj Daisho. Odpravili se bomo še na razgledno točko hriba Misen, od koder je čudovit pogled na zaliv Hiroshime. Nekaj prostega časa za prigrizek, nato pa se bomo vrnili v mesto in obiskali Peace Memorial Park (prikaz napada z atomsko bombo na Hiroshimo). Dovolj bo prostega časa za ogled muzeja (cca 2 uri), nato bomo hitro fotografirali še Hiroshima dome in se podali na raziskovanje modernega dela mesta. Nočitev.
11. dan
Hiroshima – Himeji – Tokyo (grad bele čaplje, ekiben)
Zjutraj bomo zapustili Hirošimo in se na poti za nekaj uric ustavili pri najlepše ohranjenem fevdalnem gradu in simbolu Japonske – grad »bele čaplje« v Himejiju. Grad si bomo ogledali še od znotraj, da izvemo skrivnosti starodavnega prekletstva, se sprehodili po mestu in dovolj časa namenili fotografiranju. Od tu bomo nadaljevali le še v Tokyo, kjer bomo priskrbeli za zgodnjo večerjo v škatlici (ekiben), ki jo bomo pojedli kar na licu mesta. Namestitev in nočitev.
12. dan
Tokyo – Hakone (romantični vlak, galerija, gondola, košare jajc, vulkan, pogled na Fuji, vožnja po jezeru Ashi, japonske toplice)
Zjutraj se bomo z »romantičnim« vlakom odpeljali do mesta Hakone in si ogledali galerijo na prostem (preplet sodobne japonske umetnosti s čudovito naravo), nato pa nadaljevali do mesteca Gora, kjer bo krajši postanek, nato pa se bomo vkrcali v gondole. Ustavili se bomo v Owakudani, kjer nam bo presenetil vonj po žveplu, potem bomo ugledali košare jajc in se vprašali le zakaj so tam. To najlepše vidno območje vulkanskega delovanja si bo vsekakor zaslužilo nekaj naše pozornosti, prepustili pa se bomo tudi spoštljivim pogledom na mogočen Fuji, saj se bomo z ladjo popeljali po jezeru Ashi. Zvečer namestitev v hotelu in uživanje v tradicionalnih japonskih toplicah – Onsen. Nočitev.
13. dan
Hakone – Kamakura – Tokyo (otok Eno, pogled na Fuji, postanek ob morju, Tokijski stolp, karaoke bar)
Zjutraj čas čaka izlet v Kamakuro, čudovito mesto, ki se nahaja ob morju in slovi po kipu velikega Budhe. Sledi ogled templja Daibutsu, nato pa vožnja s tramvajem do zadnje postaje Enoshima, kjer se bomo sprehodili čez most na otok Eno. Če bo vreme naklonjeno sledi sprehod in zadnje občudovanje mogočne gore Fuji, nato pa še kratek postanek na obali, kjer bomo uživali ob morju, na soncu in pesku. Sledi povratek v Tokyo in nastanitev v hotelu, nato pa bomo v iskanju moderne Japonske, našli nekaj dobrega za pod zob, se povzpeli še na Tokijski stolp in s s pogledom zaobjeli to božansko deželo. Večer bomo zaključilo v Karaoke baru, da se malo sprostimo pred povratkom domov. Nočitev.
14. dan
Tokyo – Slovenija
Prost dan za lastna odkrivanja in zadnje nakupe in že bomo pomahali Japonski v slovo in še obljuba za tiste, ki se še kdaj vrnemo nazaj­. Let nazaj domov in po pristanku transfer na odhodna mesta prvega dne.

 

 • letalski prevoz in letališke takse,
 • transfer na letališče in nazaj,
 • transferje po programu (vlak, podzemna, avtobus),
 • vse zunanje oglede po programu z vstopninami,
 • nastanitev v hotelih 3*, ryokanih, kapsule,
 • 12x zajtrk,
 • 12x večerjo,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje slovenske japonsko govoreče vodnice,
 • organizacijo potovanja.
 • enoposteljna soba,
 • fakultativni izlet v »japonske« toplice.
 • Japonska viza je na letališču Narita brezplačna,
 • pridržujemo si pravico do spremembe cen (letališka taksa, viza, sprememba tečaja) 10 dni pred odhodom,
 • zajtrki v hotelih običajno niso organizirani, zato bo za organizacijo teh poskrbela vodnica na licu mesta za tiste, ki zajtrkujejo, kar pomeni zgodnejše vstajanje za te potnike, prav tako bo poskrbela za poceni prehranjevanje tekom dneva,
 • minimalno število potnikov za izvedbo programa: 8.