Bruselj in London

 

1. dan
Slovenija – Bruselj
Nekaj čez polnoč se bomo odpravili na dolgo, a kratkočasno pot do Londona. Pot nas bo vodila čez Avstrijo in Nemčijo proti Belgiji. Vožnjo si bomo krajšali s poslušanjem zanimivih pripovedi vodnika in kvizi na temo krajev mimo katerih se bomo peljali. Tako bomo v zgodnjih dopoldanskih urah prispeli v Bruselj, kjer bomo najprej obiskali Parlament, kjer nas bo sprejel eden izmed slovenskih poslancev in nam povedal marsikaj zanimivega o tej instituciji. Nato bomo v Parlamentariumu preko dinamične in interaktivne medijske razstave spoznali kako evropsko združenje vpliva na naš vsakdanjih. Po ogledu objektov EU se bomo odpravili še v staro mestno jedro z gotsko mestno hišo in vrsto baročnih cehovskih hiš z razkošno okrašenimi fasadami iz 17. stoletja. Videli bomo tudi prizorišče vsakoletnega polaganja znamenite »cvetlične preproge«, kjer položijo preko milijon živo-pisanih cvetov. Mimo številnih izložb, ki ponujajo najrazličnejše in najslajše izdelke iz čokolade, se bomo sprehodili do Manneken Pisa – mali lulajoči deček, ki je tudi prepoznavni simbol mesta in ki ga v zabavo vseh domačinov in turistov, preoblačijo vsakih nekaj dni, pa vse do kraljeve palače na Place Royale. Po nakupu pravih belgijskih čokoladnih pralinejev in vafljev se bomo odpravili še na večerjo, nato pa v hostel, kjer se bomo namestili in prenočili.
2. dan
Bruselj – Calais – London
V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili v kraj Calais, kjer se bomo vkrcali na trajekt za Dover in se prepeljali čez Rokavski preliv. Po pristanku se bomo po čudoviti angleški pokrajini in mimo tipičnih angleških hiš zapeljali proti Londonu. Ob prihodu bomo naredili panoramski ogled mesta, nato pa se odpravili v hostel, kjer se bomo namestili, nato pa se odpravili na prvo spoznavanje mesta z metrojem, s katerim se bomo zapeljali do Big Bena, Parlamenta, Trafalgar Square-a, Westminsterske opatije. Pred povratkom v hoteli si bomo privoščili še večerjo. Nočitev.
3. dan
London – Greenwich – London
Po zajtrku se bomo odpravili do St. Paul’s Cathedral, nakar se bom sprehodili skozi City, mimo The Monument do Tower of London – najstarejšega kraljevskega prebivališča, v katerem so ohranjeni tudi kraljevski dragulji ter se sprehodili po Tower Bridgu. Po ogledu se bomo vkrcali na ladjico in po Temzi odpluli do Greenwicha. Med vožnjo bomo opazovali zanimivo arhitekturo vzhodnega dela Londona in pluli tudi mimo Docklandsa. Po pristanku ob Royal Naval College-u se bomo sprehodili mimo slavne trgovske ladje Cutty Sark, skozi park do znamenitega observatorija in ničelnega poldnevnika, ki določa čas po vsem svetu. Iz griča pri observatoriju se nam bo ponujal čudovit pogled na Queen’s House, Naval College in v ozadju London. Po ogledu observatorija sledi povratek v mestno središče. Izbirali bomo med brezplačnimi ogledi muzejev ali pa si za doplačilo ogledali muzej voščenih lutk Madame Tussauds in dan zaključili na Piccadilly Circusu. Večerja in povratek v hostel z metrojem.
4. dan
London – Cambridge – London
Po zajtrku se bomo podali na Downing street, ogledali si bomo menjavo straže, nato pa se sprehodili do Buckinghamske palače in se morda celo zapeljali z London Eye na 135 m višine in si tako London ogledali še iz višine ali obiskali katerega izmed londonskih muzejev, pa naj si bo to Natural History Museum ali British museum. Nekaj prostega časa pa bomo preživeli na znani nakupovalni ulici Oxford Street ali pa se za doplačilo zapeljali znamenitega univerzitetnega mesta Cambridge, kjer se bomo sprehodili mimo prestižnih univerz in si po želji pogledali čudovito kapelo King’s Chapel. Večerja in povratek v hostel ter nočitev.
5./6. dan
London – Calais – Slovenija
Po zajtrku se bomo poslovili od Londona in se napotili proti domu, kamor bomo prispeli v jutranjih urah naslednjega dne.

 

 • prevoz s sodobnim in udobnim turističnim avtobusom,
 • cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
 • trajekt čez Rokavski preliv,
 • transferje po programu (razen do Cambridge),
 • zunanje oglede po programu,
 • nastanitev v hostlu v večposteljnih sobah,
 • vozovnice za javni prevoz,
 • 4x zajtrk,
 • 1x večerjo v Bruslju,
 • vožnjo z ladjo po Temzi,
 • ogled observatorija,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • organizacijo in odlično vodenje.
 • dodatne vstopnine: Madame Tussaud’s: cca. 22 GBP,
 • fakultativni izlet v Cambridge: cca. 25 EUR.