Bodensko jezero, Renski slapovi in Liechenstein

 

1. dan
Slovenija – Bodensko jezero (Lindau, Kostanz, Mainau)
Odhod večernih urah iz dogovorjenega kraja ter vožnja preko Avstrije in Nemčije proti Švici. V jutranjih urah prihod do Bodenskega jezera, do tretjega največjega jezera v Evropi, ki leži na tromeji med Avstrijo, Nemčijo in Švico. Naš prvi postanek za oglede bo v kraju Lindau, ki je s celino povezan z mostom in železniškim nasipom. Čudovito mestece na otočku predstavlja izhodišče za panoramske vožnje z ladjo, oba svetilnika, ki se bohotita nad pristaniščem pa ponujata čudovit pogled na otok iz višine. Mesto so v 13. stoletju imenovali Švabske Benetke, danes pa spada v deželo Bavarske. Krajši ogled mesta, ki z mnogimi cerkvami in častitljivo starimi in lepo okrašenimi hišami pritegne vsako leto na tisoče obiskovalcev, nato pa krajša vožnja ob jezeru do muzeja zeppelinov. Ker bomo lahko že prej v kraju Lindu na nebu opazovali zeppeline, si jih bomo v muzeju ogledali čisto od blizu in se povzpeli tudi v razstavni model in se sprehodili po njem ter počutili kot, da bomo z njim poleteli. Neverjetno doživetje tega letečega mogotca in ostali razstavni eksponati nas bodo zagotovo navdušili. Nato sledi vkrcanje na trajekt, ki nas bo popeljal na drugo stran otoka, kjer se bomo izkrcali v kraju Konstanz, ki je precej staro mesto in slovi po številnih zanimivih dogodkih. Skozi sprehod si bomo ogledali nekdanjo katedralo, mestno hišo, koncilsko hišo, nato pa se bomo zapeljali na otok Mainau, ki mu pravijo tudi otok rož in leži na SZ delu Bodenskega otoka. Otok, ki je bil naseljen že 3.000 let pred našim štetjem se ponaša z aboretumom – zasaditvijo redkih drevesnih vrst. Številne sekvoje, atlaške in libanonske cedre so ene izmed 500 tih drevesnih vrst. Malo vstran od gradu se razprostirajo simetrično urejeni vrtovi bujnih vrtnic in številne fontane. Njihova elegantnost, svežina in vonj nas bodo gotovo navdušili. Sledi vožnja v hotel, nastanitev, večerja in nočitev.
2. dan
Renski slapovi – Schaffhausen – Steim am Rheim – Zurich
Po zajtrku sledi vožnja do mogočnih Renskih slapov, ki so najbolj vodnati v Evropi in padajo z višine 21 m. Po ogledu sledi vožnja v Schaffhausen, v mesto, ki leži ob Renu in se terasasto dviguje proti trdnjavi Munot. Zaradi svojih renesančnih in klasičnih stavb je eno najprivlačnejših švicarskih mest. Sprehod po Vordergasse, nato pa nadaljevaje z ogledi v Stein am Rhein, srednjeveškem mestu, ki leži na severnem bregu reke Ren in se ponaša s prekrasnimi starimi hišami, ki so bogato poslikane in okrašene s tramovi. Popoldan sledi vožnja v Zürich, gospodarsko prestolnico federacije in v največje mesto v Švici. Sprehodili se bomo po starem delu mesta na obrežjih reke Limmat vse do Züriškega jezera. V katedrali – Grossmünster – se bomo spomnili Zwinglija in reformacije, ustavili pa se bomo tudi na Vinskem trgu, kjer bomo občudovali renesančno mestno hišo. Nekaj prostega časa, nato pa nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
3. dan
Kneževina Liechtensgein (Vaduz) – Innsbruck – Slovenija
Po zajtrku sledi v kneževino Liechtenstein, ki meri samo 160 km2. Obiskali bomo glavno mesto Vaduz, ki leži ob vznožju mogočnega gradu – rezidence knežje družine. Po želji bomo obiskali muzej znamk, po katerih kneževina tudi slovi. Zgodaj popoldan sledi vožnja proti domu, skozi predor Arlberg na Tirolsko, kjer sledi kraji postanek v Innsbrucku. Na sprehodu po zares lepem mestu si bomo ogledali katedralo Sv. Jakoba, zanimive palače, mestni stolp, znamenito Zlato strešico, dvorno cerkev s slovito grobnico Habsburžanov, ki sodi v sam vrh nemškega renesančnega. Nato pa bomo pot proti domu nadaljevali mimo Kitzbühla, Bischofshofna in Spittala ter skozi karavanški predor v domovino.

 

  • prevoz s turističnim avtobusom,
  • cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
  • zunanje oglede po programu,
  • vstopnino v Zeppelin muzej,
  • vožnjo s trajektom čez Bodensko jezero,
  • vstopnino na otok Mainau,
  • 2x polpenzion v hotelu,
  • ogled Renskih slapov,
  • zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.