Bienale 2019 v Benetkah

 

1. dan
Slovenija – Benetke
Ob dogovorjeni uri odhod izpred šole in vožnja s krajšim postankom na poti v smeri Benetk. Ta dan nas čaka temeljit ogled Benetk in terenske vaje. Med drugim se bomo sprehodili po Markovem trgu vse do najstarejšega mostu Rialto, si ogledali Baziliko sv. Marka, Doževo palačo, Most vzdihljajev, Urni stolp, Zvonik in razstave povezane z Dizajn Weekom, ki v tem času poteka v Benetkah. Pozno popoldan povratek v hotel, večerja in nočitev.
2. dan
Benetke
Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni ogled Bienala 2019 – Giradini in Arsenale ter slovenskega paviljona, nato nekaj prostega časa v Benetkah, povratek v hotel, večerja in nočitev.
3. dan
Beneški otoki (Murano, Burano, Torcello, San Giorgio Maggiore)
Po zajtrku se bomo z ladjico odpravili na raziskovanje in terenske vaje na otokih Murano, Burano in Torcello. Na otoku Murano, ki slovi po izdelovanju stekla, ki ga na otoku izdelujejo že od leta 1291, si bomo ogledali eno izmed delavnic, kjer še danes s pihanjem stekla ustvarjajo prave umetnine. Po Muranu se bomo odpravili proti naslednjemu izmed otokov, do otoka Burano, ki slovi predvsem po izdelavi čudovitih čipk, katere so v preteklosti domačinke izdelovale za premožne meščane. Ob številnih kanalih, čez katere so speljani številni mostovi, se bohotijo čudovite hiše raznoraznih barv, ki na otoku pričarajo prav čudovito vzdušje. Sledil bo še obisk otoka Torcello, ki je bil eden od prvih poseljenih otokov v beneški laguni, s čudovito katedralo Santa Maria Assunta iz 7. stoletja ter z mozaiki iz 11. in 12. stoletja. Torcello je tudi dom hudičevega mostu (Ponte del Diavolo). Dan pa bomo zaključili na otoku, ki ga vidi sleherni obiskovalec trga sv. Marka, poznan pa je po istoimenski cerkvi ter samostanu, ki sta bila zgrajena po načrtih znanega arhitekta Palladia leta 1566, torej otok San Giorgio Maggiore, kjer bomo spoznali ustvarjalno delo Andrea Palladia. V kolikor čas ga bomo namenili še Design Weeku. Sledi povratek v hotel, večerja in nočitev.
4. dan
Benetke – Vicenza – Bassano del Grappa – Fanzolo di Vedelago – Slovenija
Po zajtrku nas čaka krajša vožnja do Vicenze, ki ji nekateri pravijo tudi Palladijevo mesto, saj jo je oblikoval znani arhitekt Andrea Palladio in je uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine. Naredili bomo postanek za ogled bazilike Palladiana, starega dela mesta s trgom Piazza dei Signori, gledališče Olimpico, katedrale in številnih srednjeveških palač. Posebno pozornost pa bomo posvetili Vili Almerigo Capra »la Rotonda«, ki velja za najslavnejšo Palladijevo delo in je imela precejšen vpliv na številne zgradbe širom sveta. Od tu se bomo odpravili še do mesta Bassano del Grappa, kjer se bomo sprehodili čez sloviti leseni most, ki je nastal po Palladijevem modelu. Na koncu sledi še vožnja v Fanzolo di Vedelago, do Ville Emo, ki je prav tako znano Palladijevo delo in povratek proti domu v popoldanskih urah. Po želji lahko naredimo še postanek v katerem od znanih italijanskih nakupovalnih centrov. Prihod domov v večernih urah.

 

 • prevoz na omenjeni relaciji sturističnim avtobusom, cestnine, parkirnine,
 • 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*,
 • 3 x obogateno večerjo,
 • zunanje oglede po programu,
 • takso vstopa v Benetke,
 • vstopnino na Bienale,
 • transferje po Benetkah,
 • vožnjo z ladjo po laguni (Murano, Burano, Torcello, San G. M.),
 • vstopnino v Basilica Palladiana,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje in organizacijo izleta.
 • vstopnine: Theatro Olimpico cca 8 EUR + dodatne vstopnine izven programa,
 • zavarovanje odpovedi potovanja (bolezen, smrt): 10 EUR
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS (kritje 25.000 EUR): 4,10 EUR