Beograd – »Gremo malo skupaj žurat«

 • Država:
 • Trajanje: 3 dni

 

1. dan
Slovenija – Beograd
Odhod v popoldanskih urah in vožnja v smeri Gruškovja, od koder bomo po opravljenih mejnih formalnostih nadaljevali po hrvaški avtocesti, s krajšimi postanki na poti, mimo Slavonskega Broda, Sremske Mitrovice do Beograda, kamor bomo prispeli malo pred polnočjo. Namestitev v hotelu, osvežitev in “v lajf”. Nočitev.
2. dan
Beograd (Dedinje, center mesta, Kalemedgan, Avala)
Po zajtrku sledi z panoramska vožnja na Dedinje, do Hiše cvetja, kjer bomo obiskali Titov grob in etnološki muzej, nato nas bo vodila mimo stavbe legendarne TV Pink, hiše srbske pevke Cece in stadiona Crvene zvezde – Marakene ter stadiona JNA. Na povratku v center mesta bomo naredili še postanek pri mogočni zgradbi pravoslavne cerkve Svetog Sava – hramu sv. Save. Cerkev še danes velja za največjo tovrstno zgradbo, katero krasi mogočna kupola zelenkaste barve in ima na vrhu zlati križ. Po postanku pri cerkvi nas čaka vožnja do centra mesta, kjer si bomo ogledali še ostale znamenitosti, ki jih v Beogradu ne zmanjka, saj premore zanimive ulice, trge, javne vodnjake, parke, trdnjavo, cerkve in druge spomenike ter naravne znamenitosti. Med najznamenitejššimi ulicami so Knez Mihailova, ki povezuje povezuje Trg Republike in Kalemegdan in je znana tudi po NATO bombardiranju. Tu je še Trg republike, ki je tudi glavni trg, potem so tu še Študentski trg, Terazije in Trg Slavija. Med sprehodom bomo videli počivališče kneza Miloša Obrenovića in kneginje Ljubice, Narodno banko Srbije, Narodni muzej, Narodno gledališče, Skupščino Srbije, Beli dvor in se sprehodili na Kalemegdan, kjer se nahaja najlepši in največji park v Beogradu, v bistvu pa gre tudi za trdnjavo, ki predstavlja znan kulturno-zgodovinski kompleks. Ogled, nato pa prosto za samostojni povratek v hotel, saj se lahko tu odločimo še za obisk Vojnega muzeja, umetniškega paviljona ali živalskega vrta. Po želji se lahko po ogledih in prostem času odpravimo še na Avalo, kjer si lahko ogledamo spomenik neznanemu borcu, ki ga je ustvaril Ivan Meštrovič iz temnega granita in Avalski stolp, ki je bil porušen leta 1999 v bombnem napadu NATA in je danes prenovljen ter predstavlja razgledno točko, s katere seže pogled na stotine kilometrov v daljavo. Zvečer pa bomo pred odhodom na znamenite splave, obiskali še Skadarlijo, boemsko četrt, ki je podobna Montmartru v Parizu. Tu se top usposobljeni kuharji po svojih najboljših močeh trudijo, da bi ustregli z izvrstnimi specialitetami iz srbske kuhinje, številni pevci in starogradski glasbeniki ter trubači pa poskrbijo za to, da ostaja Skadarlija zbirališče ljudi do poznih jutranjih ur. Prosto za samostojno raziskovanje, nato pa ob dogovorjeni uri organiziran odhod na splave, kjer nas bodo pričakali z večerjo (doplačilo po želji) po kateri se bomo zabavali do jutranjih ur. Povratek v hotel. Nočitev.
3. dan
Beograd – Slovenija
Noč bo kratka, zajtrk pozen, tisti, ki ne bodo mogli ali več želeli spati, pa se lahko odpravijo na križarjenje po Donavi, ki ga bomo zaključili s kosilom na ladji. Ob dogovorjeni uri sledi povratek proti domu, kamor prispemo pozno zvečer.

 

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
 • zunanje oglede po programu,
 • vstopnino na Dedinju,
 • 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v centru mesta,
 • obvezno lokalno vodenje,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje in organizacijo potovanja.
 • 1/1 soba,
 • večerja na splavih: 12 – 15 EUR,
 • križarjenje po Donavi: 5 EUR.