Azurna obala

 

1. dan
Slovenija – Italija
Odhod predvidoma ob 22:00 uri, vožnja v smeri Italije in naprej po italijanskih avtocestah mimo Trsta, Benetk, čez Apenine do ligurske obale in naprej do Francoske riviere.
2. dan
Monaco – Nica – Cannes
V jutranjih urah prihod na Francosko riviero, v Kneževino Monaco, drugo najmanjšo (takoj za Vatikanom) in najbolj gosto poseljeno državo na svetu. Skozi park se bomo sprehodili do katedrale in do Grimaldijevei palače pred katero poteka znamenita menjava straže. Po ogledu glavnega mesta države Monako se bomo ustavili še v Oceanografskem muzeju, ki ga je več kot 30 let vodil Jacgues Cousteau, eden največjih raziskovalcev morja. Muzej ima poleg bogate zgodovinske zbirke tudi čudovite akvarije, v katerih živi več kot 4000 različnih morskih organizmov, največji akvarija se razprostira skozi dve nadstropji. Mimo pristanišča imenovanega Port Hrcuke se bomo zapeljali v Monte Carlo, ta slovi po Casinoju, stanovanjskem predelu, tu je sedež številni podjetij in seveda znamenita proga formule ena, na kateri vsako leto poteka Grand Prix – ena izmed najprestižnejših avtomobilskih dirk. Pred odhodom iz Monaca lahko po želji obiščemo še botanični vrt s kaktusi in podzemno jamo, nato pa bomo pot po Azurni obali bomo nadaljevali do največjega francoskega mesta na obali – Nice, ki ji pravijo tudi kraljica Azurne obale. Sprehodili se bomo do starega mestnega jedra Cours Saleya, znanega po sloviti tržnici, katera se v popoldanskem času spremeni v zanimivo področje z mnogimi tipičnimi provansalskimi lokali. Nadaljevali bomo do trga Massena – znanega po vodometih in zaključili na Angleški promenadi, ki nas bo očarala z mogočnimi hoteli in znamenito plažo ter si na koncu privoščili nekaj prostega časa. Sledi le še transfer do mondenega Cannesa, kjer se bomo namestili v centru mesta. Večerja in nočitev.
3. dan
Cannes – Grasse – Antibes – Vallauris – Cannes
Po zajtrku se bomo odpravili do kraja Antibes in se sprehodili skozi Vielle ville – staro mestno jedro, kjer bomo obiskali tržnico, na kateri se mešajo okusi Provanse in Azurne obale, ki so prava paša za oči in naše brbončice. Pot bomo nadaljevali do Château Grimaldi – utrdbe, v kateri si je Picasso uredil svoj atelje. Danes je v njen Picassov muzej, kjer so poleg njegovih odličnih del razstavljene tudi fotografije, na katerih je upodobljen Picasso med ustvarjanjem. Sledi prosti čas, nato krajša vožnja v Vallauris, kjer staro mestno jedro vabi obiskovalce z umetniškimi ateljeji lončarjev ter tipičnimi lončarskimi izdelki, med njimi tudi marmite – izjemno velika posoda, ki je glazirana samo na notranji strani in se uporablja za kuhanje provansalske enolončnice. Mesto se ponaša z muzeji: Musee National, ki hrani številna keramična dela od Rimljanov dalje. V sklopu muzeja je tudi kapelica, katero je poslikal Picaso s fresko vojna in mir. Mesto zaznamuje tudi znameniti kip dečka z ovčko, ki jim ga je podaril Picaso. Od tu bomo nadaljevali v jugovzhodni del regije Provanse, v Grasse, ki predstavlja središče francoske parfumerije, saj se tu nahajajo tri najbolj znani proizvajalci parfumov: Fragonard, Galimard in Molinard, ki z veseljem odpro vrata obiskovalcem in ponudijo voden ogled. Obiskali bomo eno izmed parfumerij, kjer bomo slišali marsikatero skrivnost proizvodnje parfuma, od surovine do končnega izdelka. Na koncu se bomo odišavljeni z novim parfumom, vrnili nazaj na obalo, v Cannes, kjer se bomo sprehodili po znameniti ulici La Croisette vse do Festivalne palače, kjer vsako leto poteka znameniti filmski festival. V Festivalni palači se bomo udeležili delavnice: »You’re the star«, sledil pa bo tudi voden ogled »Mali filmski vlak«, na koncu pa bomo dobili še spominček (Cannes Cinema souvenir). Sledi prosto do odhoda v hotel, večerja in nočitev.
4. dan
Cannes – San Remo – Slovenija
Po zajtrku bomo zapustili Cannes in Azurno obalo ter se podali na Ligursko obalo. Ustavili se bomo v letoviškem mestu San Remo, ki je poznan po cvetličnem trgu in glasbenem festivalu. Nekoč pa so tukaj preživljali znani aristokrati, kot so cesarica Sisi, ruski cesar Nikolaj in številni drugi. Sledi ogled starega mestnega jedra Corso Garibaldi, Piazza Mazzini, Santuario Madonna della Costa, Piazza San Siro,… Nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje ali obrok hrane, nato pa povratek proti domu in prihod v poznih nočnih urah.

 

 • prevoz, cestnine, mostnine, parkirnine in ostale pristojbine, stroške dveh voznikov,
 • zunanje oglede po programu,
 • 2 x nastanitev v hotelu Ibis 2/3* na bazi nočitve z zajtrkom,
 • 2 x večerja v restavraciji,
 • vstopnine: Oceanografski muzej, parfumerija in ogled proizvodnje, Muzej Picassa,
 • delavnica v Festivalni palači, voden ogled ture »Mali filmski vlak«, spominček,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje in organizacijo potovanja.
 • Botanični vrt kaktusov in podzemna jama: 3,80 EUR
 • riziko odpovedi potovanja (bolezen): 10 EUR,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS (min. 7 oseb, kritje 25.000 EUR): 4,10 EUR.