Avanturistični in adrenalinski maturantski izlet v neznano

 

1. dan
Odhod v neznano (črpališče nafte, adrenalinski center: človeški namizni tenis, plezalna stena)
Ob dogovorjeni uri odhod izpred šole in vožnja v neznano oz. do prvega svetovnega črpališča nafte na svetu. Ne bomo se odpravili v Pensilvanijo, niti v ZDA, ampak le do majhne vasice, kjer je danes urejen manjši spominski park naftnega rudarstva. Po ogledu bomo nadaljevali na destinacijo, ki se nahaja sredi neokrnjene narave, a hkrati v bližini zelo znanih toplic, še pred poldnevom. Ob prihodu sledi namestitev, nato pa obisk centra, kjer se bomo spoznali s tehnikami in aktivnosti, v katerih bomo sodelovali v naslednjih dneh. Lahko kosilo, nato pa se bomo razdelili v skupine, v katerih bomo v naslednjih dneh za zanimive praktične nagrade merili moči med seboj. Prva aktivnost ta dan bo ”človeški namizni nogomet”. Odmislili bomo vse asociacije, ki nas povezujejo s klasičnim namiznim nogometom, saj ta nima nobene povezave s tem, ki ga poznamo. Je veliko bolj zabaven in poteka zunaj (na »zelenem terenu«). Predali se bomo toku dogajanj in sledili navodilom naših inštruktorjev. Po odigrani partiji nas čaka še umetna stena, na kateri bomo preizkusili svoje plezalne sposobnosti. Ker bom že pošteno utrujeni, se bomo odpravili na počitek oz. si bomo vzeli čas za pripravo večerne toalete za čas po večerji, kateri bo sledila zabava v posebnem prostoru samo za nas (naš party). Večer bomo preživeli v krogu družbe, s katero smo preživeli dan in s pomočjo animatorjev, ki bodo poskrbeli za prijetno vzdušje tekom noči. Nočitev.
2. dan
Adrenalinski center (adrenalinski park in zip line)
Po zajtrku nas čakajo nova doživetja v centru oz. adrenalinskem parku. Odpravili se bomo po viseči konstrukciji visoko nad tlemi. Eden po eden se bomo pomikali po ”stezi”, se mučili in smejali, na koncu pa nas čaka nagrada, spust po zip lineu, kjer bo naš adrenalin visoko nad tlemi dosegel vrhunec. Po končanih dogodivščin nas čaka počitek v prijetnem ambientu, kjer nas bosta pričakala vroča čokolada in nekaj sladkega. Na vrsti bo paintball, kjer bomo preizkusili svojo natančnost in iznajdljivost pri markiranju. Tudi ta večer bomo zaključili v prostoru za zabavo. Nočitev.
3. dan
obisk prestolnice
Po zgodnjem zajtrku nas čaka v sosednjo državo, v eno izmed prestolnici, ki jo zagotovo poznamo. Ogledali si bomo najpomembnejše znamenitost, si privoščili nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje, nato pa se bomo na povratku v naš začasen »dom«, ustavili še na večerji v tipičnem lokalnem ambientu, kjer na bodo postregli z okusno hrano. Ob prihodu nas čaka le še zabava v lokalnem pubu. Nočitev.
4. dan
MasterChef
Po poznem zajtrku bomo dopoldan in zgodnji del popoldneva preživeli na termalnih bazenih in uživali v plavanju, počitku na ležalnikih… Popoldan nas čaka timsko kuhanje, čisto pravi MasterChef. V okviru te kuharske delavnice se bomo, razdeljeni v skupine, tako kot prejšnje dni, pomerili kot pravi tekmovalci MasterChefa. Pripravili bomo toplo in hladno predjed, glavno jed s prilogo in sladico, zaključili pa s pripravo in aranžiranjem miz ter serviranjem jedi. Ves ta čas bo z nami ekipa profesionalnih kuharjev, ki bo skrbela za našo koordinacijo, skrbela za okus jedi in naš tekmovalni duh. Na koncu nas čaka nagrada, naše pripravljene jedi, ki jih bomo z veseljem pospravili v naše želodce. Večer bomo ponovno zaključili z druženjem v pubu, kjer se bomo pridružili še drugim mladim in manj mladim. Nočitev.
5. dan
Center – turistični ogledi
Po zajtrku bomo zapustili našo naše ”domove” in se še enkrat odpravili v center, kjer se bomo poslovili od naših inštruktorjev in prijateljev, s katerimi smo zadnje dni stkali pristna prijateljstva. Po želji se lahko odločimo še za Quad avanturo ali katero izmed strelskih veščin. Vsekakor pa bomo dan zaključili še s turističnimi ogledi v okolici, ki jih bomo za vas pripravili glede na vašo učno vsebino oz. v skladu z vašim izobraževalnim programom. Proti večeru povratek proti domu, kamor bomo prispeli tja okoli 20. ure.

 

 • prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, cestnine in ostale pristojbine,
 • 3 x namestitev z zajtrkom v sobah 3*,
 • 3 x večerjo v restavraciji,
 • 1 x večerja MasterChef,
 • 3 x lahko kosilo s toplim napitkom in pecivom,
 • program aktivnosti pod strokovnim vodstvom inštruktorjev: plezalna stena, človeški namizni nogomet, adrenalinski park in zip line, paintball, vožnja z berg go kartingi,
 • koriščenje ostalih storitev centra (garderobe, tuši, prostori za druženje),
 • fotografiranje aktivnosti in diplome,
 • teamsko tekmovanje MasterChef,
 • 3 urno kopanje v termah,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.
 • vstopnine so bile preverjene na dan sestave programa, doplačila so bodo zaračunala po cenah na dan obiska,
 • ponudba je sestavljena brez točno določenega datuma odhoda in zaradi gibanja sezon so možna manjša odstopanja v cenah. Prav tako ponudba velja za potrditev vsaj 6 mesecev pred odhodom.
 • plačilni pogoji: na obroke do odhoda brez obresti in dodatnih stroškov.
Profesionalna ekipa, ki ima v lasti center, zgradbe odprtega in zaprtega tipa, kjer je mogoče organizirati različne dogodke. V sklopu objektov so sanitarije, garderobe, tuši, piknik prostor z žarom, zimski vrt, wi-fi, kuhinja, ležalniki za počitek.

 

Plezalna stena
Aktivnost je namenjena posameznikom kot tudi skupinam. V tej disciplini doseže najboljši rezultat tisti, ki v čim krajšem času doseže vrh in pozvoni z zvončkom, ki se nahaja na vrhu stene. Inštruktorji vas na začetku seznanijo s tehniko vzpenjanja in načinom koriščenja opreme. Stena je umetno konstruirana z oprijemali za roke in noge, ki so pričvrščena na multipleks plošče. Nahaja se na odprtem.
Oprema: varnostni pas.

Človeški namizni nogomet
Aktivnost je koncipirana na tekmovanje skupin »5 na 5«. Gre za verzijo namiznega nogometa v človeški postavi. Igra sestoji iz petih igralcev na vsaki strani s ciljem zabijanja golov v nasprotni gol. Vsak igralec se lahko pomika le bočno proti prostoru. Teren je ograjen z leseno ograjo.

Lokostrelstvo
Aktivnost je namenjena kot tekmovanje posameznika ali skupine, kjer vsak posameznik s svojim rezultatom doprinese k skupnemu rezultatu. Inštruktorji na začetku pojasnijo tehnike streljanja kot ene vrste športa.

Paintball
Dinamična in razburljiva igra, katere cilj je zadeti nasprotnika z barvno kroglico. Aktivnost se odvija na poligonu v naravnem gozdnem okolju, ki nudi naravne in umetne zaklone različnih oblik. Igra je primerna za oba spola in za starostne skupine od 16 do 60 let. V igri morajo igralci uporabiti svoje fizične in mentalne sposobnosti in delovati kot team, ki mora biti uspešnejši od nasprotnega teama. Število igralcev med 3 in 20.
Vsak igralec dobi opremo: zaščitno masko, rokavice in kombinezon ter enako število kroglic kot ostali tekmovalci.

Adrenalinski park in zip line
Gre za višinski poligon, ki se sestoji iz stolpov, ki so spojeni z mostovi na dveh višinah. Višja je namenjena odraslih, nižja otrokom. Na koncu uspešnega obvladovanja vseh elementov višinskega poligona vas čaka »nagrada«, razburljivi spust zip line do 130 m oddaljenega stolpa in nato še 70 metrski spust do začetnega položaja. Cilj je obvladovanje strahu pred višino, vaje ravnotežja, motorike in koncentracije. Gre za zabavno in varno aktivnost, ki poteka pod nadzorom inštruktorja.
Vsak udeleženec dobi pas za pripenjanje, komplet za varnost, čelado, rokavice in kolesce.

Airsoft duel
Aktivnost je mišljena kot tekmovanje teamov ali posameznika. Inštruktorji na začetku razložijo tehnike dihanja, koncentracije. Gre za treniranje discipline, samokontrole in koncentracije.

Quad avantura
Poteka z najvišjo klaso quad ATV vozili, ki nudijo edinstven občutek off road vožnje, vendar z najvišjo stopnjo varnosti. Vožnja poteka kot vodena tura s spremstvom profesionalnega vodnika. Obstaja možnost vožnje enega voznika in enega voznika s sopotnikom. Vožnjo je mogoče organizirat v vseh vremenskih situacijah in tudi ponoči.
Vsak voznik dobi rokavice, čelado in podkapo, vodoodporno oblačilo in čevlje.

Go berg karting
Tekmovanje se lahko organizira na prostem in v zaprtem prostoru. Vožnja poteka s potiskanjem na pedale.

Splatmaster
Lahko ga imenujemo tudi paintball za otroke, vendar je zanimiv tudi za odrasle. Gre za streljanje s puško ali pištolo, ki je polnjena s kroglicami, ki se ob udarcu ob tarčo razpršijo. Hitrost teh kroglic je tri krat manjša kot pri paintballu. Kroglice so 100% biorazgradljive, ne strupene in se izpirajo z vodo.

Battle Archery
Gre za dokaj novo atraktivno disciplino, mešanico med lokostrelstvom in paintballom. Igra poteka s pomočjo loka in strelja se v spužvaste tarče. Vsak igralec dobi zaščitni masko, ščitnik za roke, lok in puščice.

Ostale mogoče aktivnosti

 • kegljanje,
 • namizni tenis,
 • odbojka z brisačami,
 • smešna alka,
 • vodni športi,
 • kontaminirana cona.